Činnost AMK Police v roce 2012

07.01.2012 15:59

Zdroj: www.amkpolice.cz/

     

 

Přispěl Dasty1
středa 04. ledna 2012, 20:21
Hned na začátku musíme uvést, že v letošním roce slaví Automotoklub Police nad Metují své jubileum a to kulatou šedesátku, což již je úctyhodný věk. Poválečné počátky motorismu a motoristického sportu v Polici nad Metují jsou spojeny se založením místní odbočky organizace Dobrovolného svazu lidového motorismu (DSLM). 19. května 1952 se sešlo několik zájemců o motorismus v závodní škole práce v n. Kovopol a sestavili zde kandidátní listinu přípravného výboru. Ustavující členská schůze kovopolské odbočky se konala 17. června 1952.

 

A co nás čeká letos za akce. Letošní motoristická sezóna z pohledu Automotoklubu Police nad Metují je velmi naditá. Každoročně začínáme výroční členskou schůzí, která se bude konat dne 25.2.2012 v restauraci Sokolovna v Polici nad Metují, kam se vracíme po dvouleté pauze. Na „výročku“ budou pozváni i zástupci města Police nad Metují. Další významnou akcí polického automotoklubu bude ve dnech 23.-24.3.2012 již 34. ročník Plesu motoristů, který se bude opět konat na chatě Hvězda v Hlavňově. Hrát bude oblíbená kapela Ledvin Stones.
K výročí 60. let od založení máme v plánu uspořádat jednodenní oslavu spojenou s dětským dnem. Datum je předběžně stanoven na 2.6.2012. Pro děti bychom chtěli uspořádat různé soutěže, oslava by byla spojená s výstavou historických a současných terénních motocyklů, ukázkami práce integrovaného záchranného systému a Besipu, ukázek RC Klubu Police a našich členů v BMX parku, motoshow a oslava by byla zakončena večerní zábavou. Předpokladem je, že všechny ukázky a akce včetně večerní zábavy budou zdarma.
Nejdůležitější akcí Automotoklubu Police nad Metují bude uspořádání již čtvrtého ročníku Mezinárodního mistrovství České republiky v Cross Country motocyklů a čtyřkolek, které by se mělo konat ve dnech 23.-24.6.2012 v Radvanicích v Čechách, okr. Trutnov, v objektu bývalého dolu Kateřina. Termín máme již pevně daný, nadále však budou probíhat jednání ohledně pozemků a dalších organizačních záležitostí, takže uskutečnění závodu není definitivní. Naší snahou však bude tento závod opět uspořádat.
Ve dnech 24.29.9.2012 se koná Mezinárodní šestidenní v Enduru (ISDE 2012). Tak to bude hezký výlet! ISDE se uskuteční ve východním Německu v okolí města Chemnitz, vzdáleného od českých hranic, přímo z města Cheb 128 km a od nás cca 340 km! Což např. oproti Chile je dost blízko! ISDE se vrací do Německa po 23 letech. Více informací získáte na webové adrese https://www.sixdays-germany.de/.
I v roce 2012 si vezmeme na svá bedra stavění stanu a pódia DSO Policka pro okolní obce a další zájemce. Pokud budeme mít čas, pomůžeme ostatním pořadatelům, v případě jejich zájmu, s pořádáním různých závodů jako např. Rally Sudety, Rally Show Hradec Králové atd. Samozřejmě bychom chtěli v roce 2012 za přispění finanční podpory od města Police nad Metují opravit budovu naší svépomocné dílny a mít tak důstojné zázemí pro naše členy.
Výše uvedené akce jsou návrhem a musí být odsouhlaseny členskou schůzí automotoklubu. Vzhledem k tomu, že oslava výročí bude nevýdělečná a závody v cross country motocyklů se neobejdou bez příspěvků od sponzorů, prosíme všechny případné sponzory o shovívavost s našimi členy při žádostech o nějaký ten příspěvek a děkujeme za každý případný dar. Všem přejeme do nového roku vše nej, hodně zdravíčka a štěstíčka a mnoho skvělých zážitků při akcích pořádaných různými organizacemi, třeba i u nějaké té naší.

 

Aktualizováno ( středa 04. ledna 2012, 20:23 )