Enduro a ing.Eva Tylová

19.11.2009 20:45

 

Enduro a ing.Eva Tylová

16.11.2009
Zdroj: Enduro Janovice

 

Škoda,nechápu,proč jsem trávil čas tím,že jsem paní Tylové vysvětloval co je to motocyklová soutěž,jaká má pravidla atd.Pravděpodobně mě vůbec neposlouchala,jinak by nemohla vyřknout blábol o tom,že si soutěžák může změnit samovolně trasu v rozmezí 3km.Upřimě nechápu,jak může někdo zakazovat něco,o čem neví vůbec nic!!!!V tomto článku to vypadá ,že největším problémem v otázce životního prostředí v česku je pořádání Mistrovství republiky v Enduru a hraní golfu nejlíp v Klánovicích.Osobně mi připadá ,že opravdovou ochranou přírody se zabývá Agentura ochrany přírody a ČIŽP je taková samostatná jednotka plná karieristů ,snažících se za každou cenu zviditelnit na momentálně moderní zelený vlně.

Jen něco z rozhovoru,více na odkazech níže.

M.D.Máte teď právě na stole nějaký konkrétní případ,který by mohl poškodit naše ovzduší?

E.T.Mám.Měl se jet motocyklový závod Enduro v krajině,která je chráněná ,protože v ní žijí vzácní obojživelníci a pořadatelé nedostali povolení.No a na webových stránkách se objevilo hlášení,že se chystají nepovolené černé jízdy,k nimž nakonec naštěstí nedošlo.

PČ:Plánovaná trať motocyklové soutěže MČR Uhlířské Janovice nevede v krajině,která je chráněná.Pouze v jednom místě jsme loni přejížděli chráněný potok(úsek 170m je zapsán v programu natura 2000 tzn.významné území EU,údajně se tam nachází Mihule potoční) po" BETONOVÉM MOSTKU"Letos byla trasa závodu plánována tak ,že jsme se tomuto jedinému chráněnému místu vyhli o 2km)Kde žijí další obojživelníci bohužel nevím,přes potoky jsme měli připravená přemostění,ve finále jsme spočítali,že vyloženě mimo cestu se tzn.offroad jede pouze na 5km z více než 70km dlouhé trati.Informace o chystání černé jízdy je další z nepravd v tomto rozhovoru,protože jsme nikdy k ničemu takovému nevyzývali.Pokud ano,prosíme,aby nám paní ředitelka předložila důkaz ,tato stránky má ČIŽP jistě zkopírované.Tvrzení o tom ,že pořadatelé na závod nedostali povolení se také nezakládá na pravdě,povolení bylo vydáno pouze díky odvolání Martina Skalského z OS Arnika a kolegou paní ředitelky ze Strany Zelených nenabylo právní moci.Mj.nikdo z OS Arnika s pořadatelem nikdy nejednal,nikdo z této organizace ani nevěděl,kudy trať závodu vede protože v odůvodnění odvolání uvádějí vrch Střechov u Rataj nad Sázavou,od kterého byla trať závodu vzdálena cca 5km,navíc v druhé polovině závodu,kde se jelo převážně po asfaltu nebo polních cestách,navíc pan Skalský byl v době,kdy podal odvolání delší dobu na dálném východě a tudíž o dění v Uhl.Janovicích nemohl vědět vůbec nic.Jinak otázka zněla "případ,který by mohl poškodit naše ovzduší"v té souvislosti se p.ing raději nezmínila o ničem ,protože trať závodu vede pár kilometrů od D1 a výfukovýmy plyny by se asi těžko argumentovalo.

M.D.To  se jistě bude opakovat-co s tím uděláte?

E.T.Je třeba najít správnou lokalitu,inspekce nechce jen zakazovat.A taky vhodné období,kdy například právě nehnízdí ptáci a přes cestu neběhají vzácné ještěrky.V případě motocyklového závodu to byli právě nevládní organizace ,které upozornily na nevhodné místo konání.Už proto,že motocyklista podle regulí závodu směl vybočit z tratě do okruhu tří kilometrů.

P.Č.To je asi zbytečný komentovat,viděl někdy z vás někdo zvláštní ustanovení,kde by se psalo,že si můžete jet kde chcete v okruhu 3Km,pouze laciná dezinformace pro media.Paní Tylová touží po moci a má vysoké politické cíle,po "Klánovickém lese" má dálší mediální téma na kterém by se ráda zviditelnila.

 Zbytek čtěte na odkazech níže

 

www.enduro-janovice.estranky.cz/archiv/uploaded/53

www.enduro-janovice.estranky.cz/archiv/uploaded/54

https://www.enduro-janovice.estranky.cz/archiv/uploaded/55

Ing.Eva Tylová (zkopírováno z Wikipedie)

 

Vystudovala Fakultu jadernou a inženýrskou ČVUT. Po studiích pracovala šest let v Ústavu pro výzkum, výrobu a využití radioizotopů. Následně strávila rok v Českém ekologickém ústavu v oddělení posuzování vlivů na životní prostředí, v dalším roce (1993) nastoupila na ministerstvo životního prostředí (MŽP). V roce 1998 byla jmenována ředitelkou sekce technické ochrany životního prostředí MŽP a mezi roky 1998 a 2002 byla náměstkyní ministra životního prostředí. V letech 20022003 byla ředitelkou České inspekce životního prostředí.

Poté několik let působila jako odborná poradkyně v oblasti životního prostředí. V letech 20052006 moderovala blok ekologických pořadů ČT „Na větvi“[zdroj?]. Od jara 2007 byla náměstkyní ředitele ČIŽP, v březnu 2008 byla opět jmenována ředitelkou ČIŽP.

[editovat] Politická kariéra

V roce 2004 neúspěšně kandidovala za Stranu pro otevřenou společnost (SOS) do Evropského parlamentu.[1] V roce 2005 v vstoupila do Strany zelených a na podzim roku 2006 byla za ni zvolena zastupitelkou hl. m. Prahy. Ve roce 2006 byla volebním lídrem SZ v Plzeňském kraji při volbách do Poslanecké sněmovny PČR, ale poslankyní se nestala.[2] Na podzim téhož roku neúspěšně kandidovala za SZ do Senátu PČR ve volební obvodě č. 41 - Benešov.[3]

[editovat] Jiné aktivity

Je místopředsedkyní Společnosti pro trvale udržitelný život[4] a Přátel přírody, dále členkou Ekologické společnosti [zdroj?]. Patří mezi nejznámější odpůrců výstavby golfového hřiště v Klánovickém lese[5] a kritiky plánů výstavby dálnice D3 přes Posázaví.[6]

Je vdaná a má dva syny (Tomáše a Jakuba).

[editovat] Reference

  1. TZ SOS: Představujeme své kandidáty do Evropského parlamentu
  2. Volební lídr v Plzeňském kraji Eva Tylová: dalších 350 občanů podepsalo petici proti dovozům odpadu do spaloven
  3. Volby do Senátu v roce 2006
  4. STUŽ - funkcionáři
  5. https://www.evatylova.cz/Tisk.htm
  6. https://www.evatylova.cz/Dalnice%20D3.htm

[editovat] Externí odkaz

Oficiální stránky Evy Tylové