Juniorská reprezentace ČR enduro 2011, Zhodnocení sezóny 2011

25.12.2011 10:57

Juniorská reprezentace ČR enduro 2011

07.10.2011 17:35

Zhodnocení sezóny 2011

 

Dobrý den všem partnerům, příznivcům a fanouškům,

 

Přinášíme Vám zhodnocení sezóny 2011 juniorské reprezentace ČR. Pro sezónu 2011 byl výkonným výborem enduro pověřen vedením a koordinací juniorské reprezentace p. Karel Scheder. Byly vytyčeny hlavní cíle pro sezónu 2011. Hlavním cílem byla co nejúspěšnější účast v seriálu ME. Druhým cílem byla účast na šestidenní ve Finsku. Seriálu MS jsme se vzhledem k finančním možnostem v roce 2011 neúčastnili. Vzhledem k absenci jakéhokoli systému bylo nutné vytipovat možné kandidáty, zpracovat nominace a určit jezdce, s kterými dosáhneme vytyčených cílů. Nominace na seriál ME padla na Milana Engela, Patrika Markvarta a Ondřeje Helmicha pro kategorii E1 junior a Jakuba Šefra a Patrika Lišku v kategorii E2 junior. Patrik Liška a Ondřej Helmich se zúčastnili pouze prvního podniku v polských Kielcích a následně se z reprezentace na dalších podnicích omluvili. Sezónu 2011 jsme dokončili se třemi jezdci. Konečná umístění lze hodnotit jako úspěch. Milan Engel obsadil 3. místo a Patrik Markvart 7.místo v kategorii E1 junior, Jakub Šefr 10.místo v kategorii E2 junior. Společně pak obsadili třetí místo v soutěži juniorských teamů při finálovém podniku ME v Riom es Montagnes. Tímto výsledkem byl splněn cíl pro ME.

Druhým cílem sezóny byla účast teamu na MS družstev ve Finsku. Tento šestidenní závod byl pro realizační team náročný hlavně z pohledu zajištění ekonomiky. Team juniorské reprezentace enduro do Finska odcestoval a ve složení Milan Engel, Patrik Markvart, Jakub Šefr a nováček Radovan Míl a obsadil osmé místo v soutěži o stříbrnou vázu.

Sezónu 2011 hodnotíme jako úspěšnou. Dvě pódiová umístění a výkonnostní růst teprve šestnáctiletého Patrika Markvarta je příslibem do sezóny 2012. Pracujeme na zajištění šesti juniorských jezdců pro seriál ME. V rámci širší nominace máme zájem o začlenění co nejmladších jezdců. Vrcholem sezóny bude účast na šestidenní v Německu.

 

S pozdravem Karel Scheder
Manežer juniorské reprezentace ČR enduro

 

Milan Engel

 

Patrik Markvart

Jakub Šefr

Radovan Míl

Ondřej Helmich

Patrik Liška