KM Racing hlásí, Macháček má potíže při přejímkách

01.01.2012 09:09

Zdroj: www.kmracing.cz

Advertisement

Argentinci podali protest proti quadu jezdce KM Racingu. Prý nevychází ze sériového modelu

Poslední hodiny roku 2011 nejsou pro tým KM Racing v Mar del Plata právě pohodové. Těsně před novoročním startem Rallye Dakar zpochybnili komisaři při přejímkách skutečnost, že čtyřkolka Josefa Macháčka vychází ze sériového modelu. Situace se musí urychleně vyřešit, neboť start 34. ročníku už doslova klepe na dveře.

„Dnes jsem oběhal snad všechny důležité lidi počínaje zástupcem Mezinárodní motocyklové federace FIM, přes jury a sportovním ředitelem soutěže Davidem Casterou konče. Někteří argentinští jezdci totiž podali protest, že Pepa a dalších pět jezdců nemají čtyřkolky v souladu s reglementem FIM, který vyžaduje, aby závodní speciály vycházely ze sériových modelů,“ hlásil z Mar del Plata organizační manažer KM Racingu Martin Pabiška.

Tuto změnu provedla FIM během roku, ale její výklad je nejednoznačný. „Na druhou stranu je v pořádku ta čtyřkolka, která má homologaci na silnici, a tudíž má i techničák. A to Pepova Panda splňuje. Pokud se však podíváme na všechny quady, tak žádný není sériový,“ podotkl Pabiška.

Situace možná dospěje k rozhodnuti, že bude zřízena speciální kategorie. „Uvidíme, jak si s tím pořadatelé poradí, každopádně využijeme při jednání všech povolených možností, aby mohl Pepa statovat. Sám Castera mi potvrdil, že je to velmi složitá situace,“ dodal.
min