MG SPORT UFO KTM ENDURO CROSS COUNTRY 2010 - informace k letošnímu ročníku.

15.01.2010 16:26

 

MG SPORT UFO KTM
ENDURO CROSS COUNTRY 2010

 

Termíny

8. a 9. května 2010 - Košťálov
28. a 29. srpna 2010 - Bozkov
18. a 19. 9. 2010 - Jilemnice
2. 10. 2010 - Příkrý
16.10. 2010 - ? - zatím v jednání

V pondělí 11. ledna 2010 se konala první schůzka všech organizátorů seriálu. Na základě tohoto jednání zveřejňujeme pár novinek a informací k letošnímu ročníku.

Seriál se rozšiřuje o závody v Košťálově, zde se závody jezdí každoročně, v loňském roce PČR a MČR, účast je vždy veliká. Pátý díl v seriálu je zatím v jednání, zda se pojede budeme definitivně vědět snad začátkem února.

Kategorie se rozšiřují a to následujícím způsobem:
Licence A
Licence B
Hoby E 1
Hoby E 2
Hoby E 3
do 85 ccm - BEZ ROZLIŠENÍ hoby,licence
Veteráni - BEZ ROZLIŠENÍ hoby,licence
Děti do 50 ccm
Děti do 65 ccm
- ostatní čínské a jiné modely dětských motocyklů budou rozděleny dle pořadatele!!
Závod dětí se pojede v rámci každého dílu seriálu, vždy v sobotu. Start předpokládáme na 9,00 hodin, děti pojedou ve dvou rozjížďkách po 15 minutách.

Kategorie licence se rozšiřuje proto, aby nesvádělo držitele licence A, B enduro a motocros hlásit se do kategorie hobby. U každého závodu bude k dispozici aktualizovaná nominační listina AČR. Není však nikdy v moci pořadatele uhlídat vše. Toto bude řešeno formou protestu ve výši 1 000,00 Kč. V případě uznání protestu bude hotovost vrácena. Postiženému budou odebrány body, případně i věcná cena, v daném závodě a bude přeřazen do správné kategorie, ve které může odjet příští závod. Pokud bude zjištěno, že někdo v průběhu seriálu tuto možnost zneužil cíleně a opakovaně, může toto chování vést k vyloučení ze seriálu.

Protest může být podán kdykoli v den závodu až do doby začátku vyhlašování výsledků daného dne. Pokud bude protest vznešen po vyhlášení výsledků, bude mít pouze oznamovací charakter, musí být předán písemnou formou do rukou hlavního pořadatele každého dílu seriálu (u prezentace bude vždy vyznačeno) a bude ho řešit JURY složená z organizátorů jednotlivých závodů.Trest bude vyřčen na závodě následujícím a pochopitelně i zveřejněn na webu.

V případě účasti zahraničního jezdce určí kategorii pořadatel po konzultaci s ním.

Jezdci s licencemi se mohou přihlašovat do kategorií veteránů i do 85 ccm - zde povinnost zařazení do licenčních kategorií neplatí.

Držitelé licence C mohou jet v kategorii hobby podle obsahu motocyklu.

Závod dvojic se nepojede v rámci celého seriálu, pouze opět vložený závod v Příkrém.

Přihlášky do seriálu budou probíhat na netu - www. endurocc.cz, přihláška bude ke stažení od dubna 2010. Startovní listina bude pravidelně k náhledu.

Startovné zůstává 450,00 Kč na závod, děti mají startovné dobrovolné