Motoskijöring a horseskijöring Matinice - poslední info

03.02.2012 19:50

Motoskijöring a horseskijöring - poslední info Ačkoli nám mrzne až praští, přípravy probíhají v plném proudu a závody se o víkendu pojedou. Do stanu pro diváky a závodníky jsme instalovali troje kamna, teplých nápojů bude také dost a nějaký ten panáček se určitě také najde.
Závodní dráhy jsou připravené, parkoviště jsme zvětšili, sněhová hromada pro děti už je také nachystaná. V neděli jsou domluvené jízdy pro děti na saních za koňmi, kdo by měl doma jablka navíc, může je pro koně přinést.


Motoskijöring - horseskijöring 4.-5.2.2012

Tak už je to tady a jestli nám počasí vydrží, tak by se o víkendu 4.-5.2. měl opět po roce konat motoskijöring a druhý den horseskijöring.
V sobotu akce vypukne po nezbytných přejímkách v 9.15hod. a to tréninkem první a druhé skupiny (dle počtu přihlášených závodníků). Od 10hod.-do cca 12.30hod.by se měly jet ostré vyřazovací jízdy, potom opravné jízdy a nakonec finále.
Odpoledne se pojede vložený závod "fichtl" a to v závodě s hromadným startem na 45min. V obou kategoriích jsou ceny do 5. místa.
V neděli stejně jako v loňském roce dostanou prostor koně, kteří budou závodit v kategoriích
1. kůň s jezdcem táhne lyžaře
2. kůň táhne saně s kočím
Pozor, koně poběží po své dráze, ne po sobotní uklouzané od motocyklů, každá posádka závodí sama ve dvou rozjížďkách na čas. Časy se sčítají, v případě stejných časů je rozhodující druhá jízda, toto pravidlo platí pro obě kategorie.
Pro koníky máme připravené seno, mrkev, jablka, pro jezdce a lyžaře poháry a ceny do 5. místa v každé kategorii.
Po celý víkend bude připraveno bohaté občerstvení a to zabijačkové hody, dobroty z udírny, krkonošské kyselo + spousta teplých nápojů a zahřívacích likérů, to vše ve vytápěném stanu 10x12m.

na všechny se těší pořadatelé EM