Petr Smitka a TM Racing na pódiu MX2 ve Faenze

19.03.2011 21:59

 

Petr Smitka a TM Racing na pódiu MX2 ve Faenze




17th March 2011
Faenza, Italy
Motocross International of Italy
Second round


Mezinárodní mistrovství Itálie znovu odstartovalo po nucené přestávce způsobené špatným počasím ve Faenze. Déšť, který závodům předcházel, vytvořil na trati velmi obtížné podmínky, které ovlivnily výsledky mnoha jezdců.
Překvapení dne přišlo od mladého Čecha Petra Smítky, který díky dvěma stabilním výsledkům v jednotlivých rozjížďkách obsadil třetí místo ve třídě MX2 za veteránem Chiodim a vítězem Paulinem. Je to důležitý výsledek, který potvrzuje vynikající práci na stroji TM MX 250Fi z továrny v Pesaru. Ten přišlel v den 150 výročí sjednocení Itálie a dnes více jak předtím jsme si připomněli heslo TM RACING … „italská pýcha“ … !



Petr Smítka po závodě řekl: „ … Dnes byla trať velmi obtížná a bylo tak možné velmi rychle udělat nějakou chybu. Mi se podařilo chyb vyvarovat a to mi dovolilo skončit na stupních vítězů. Mám z toho velkou radost a udělám všechno pro to, aby se na stupně vítězů zase vrátil …. “.

Nešťastně skončil závod pro estonský expres Tanela Leoka, který dojel na výborném pátém místě v první jízdě klasifikace MX1, ale ve druhé byl nucen odstoupit z druhého místa. Tanel, který nyní odlétá do Anglie, kde se bude tento víkend účastnit mezinárodního závodu, se pokusí svůj výsledek napravit na posledním závodě Mezinárodního mistrovství Itálie v Gazzane di Preseglie.
Celkové desáté místo třídy MX1 si vyjel Aigar Leok, který spolehlivě dojel obě rozjížďky.
Dalším našim závodem bude třetí díl italského mistrovství 20.3. v Cingoli.

TM RACING S.p.A.
Motocross Team
Press Office


Zdroj: GT motocross