Představujeme: MOTO TIGER TEAM MILETÍN

07.02.2010 17:54

 

 

 

Vážení příznivci motosportu,

další rok činnosti našeho Tigerteamu utekl jako voda a můžeme si v klidu říci, že se neustále rozvíjíme jak v našich aktivitách, tak i v oblasti vytváření podmínek závodnického podhoubí. Tomáš Císař nás opět dobře reprezentoval, a to jak v mistrovství Evropy plus České republiky v enduru, tak i dalších cupů, jako bylo MG UFO Cup, který celkově vyhrál. V mistrovství Evropy byl před posledním závodem na 17. místě, následoval závod v Itálii, který byl velmi finančně náročný a Tomášův případný postup o možné 4 místa by v tomto případě nebyl efektivní. V mistrovství ČR skončil na 4. místě s tím, že celková sezóna našeho endura byla výrazně ovlivněna stornováním jednotlivých závodů nebo různými přesuny v jejich konání a tím pádem i na hranici platných řádů autoklubu České republiky. Doufáme, že pro příští rok se tyto věci plně vyjasní, protože atraktivnost celého dění kolem endura má v důsledku těchto jevů klesající tendenci.

Naše mladé naděje Martin Kohout a Luděk Kulhánek nám také dělají radost a věříme, že až se Tomáš jednou odebere do závodnického důchodu, převezmou po něm štafetu. Martin Kohout se v průběhu roku nějak moc rychle vytáhl do výšky, takže v půlce sezóny přešel v krajském přeboru motokrosu ze třídy 80 do stopětadvacítek. Přechod o třídu výš v průběhu sezóny je vždycky velkou neznámou a dnes už můžeme říci, že Martin jej ustál dobře; v jednom ze závodů se umístil na stupních vítězů jako nejmladší jezdec dané třídy. Luděk Kulhánek nás bude reprezentovat nadále ve třídě 80 krajského přeboru, kde letos jezdil slušně na hranici desítky. Dále jezdil i Nova cup motokros, kde v jednom závodu dosáhl pěkného celkového třetího místa.

Naši trať, kterou jsme vytvořili před cca 3 lety neustále obhospodařujeme a zlepšujeme, protože je to místo, na kterém se rádi scházíme jak k tréninkům, tak i k různým akcím a oslavám celého našeho týmu. To vše je možné díky pronajímatelům, se kterými je dobrá spolupráce.

Zbytek klubu z řad dříve narozených nepropadá panice z nástupu stáří a pere se s našimi závodníky o sto šest (maximálně tak dvě kola). Aspoň se u toho hezky nasmějeme.

Pro příští rok naše reprezentace zůstává ve stejném složení i obsazení jednotlivých kubatur s tím, že v červnu vyrážíme na hlavní akci roku – Erzberg Rodeo v Rakousku. Tým bude reprezentovat Tomáš Císař a pro vás zatím neznámý Mario Rybář z Havířova. Tento jezdec skončil loni ve zmíněném extrémním závodě jako nejlepší z českých účastníků, celkově na 47. místě. Stojí za připomenutí, že startovní listina čítá okolo 1200 jezdců. Tento závod bude pro nás velice náročný jak po stránce organizační, tak i finanční. Chceme se toho zhostit co nejlépe, nicméně hlavním krédem je návrat ve zdraví.

Našim aktivním závodníkům přejeme do dalšího roku hodně závodnického štěstí, žádné zranění a neutuchající přízeň fanoušků a v neposlední řadě i našich štědrých sponzorů, kterým bychom tímto rádi poděkovali - bez vás se můžeme dívat na závody leda tak v televizi.


 

Všem čtenářům a příznivcům mototeamu přejeme do nového roku 2010 mnoho štěstí a zdraví. Pokud chcete o nás vědět více, vše najdete na www.mototiger.cz.


 


 

Lubomír Kafka