Sdělení ČSMS k vydávání licencí v ČR + kalendář a další přílohy

20.01.2012 17:32

logo ČSMS

 

Zdravím Vás všechny,

vzhledem k tomu, že se množí dotazy, "jak to vlastně letos bude s licencemi, čí seriál je platný, atd", pokusím se Vám ve stručnosti některé věci objasnit.

 

Fakta:

jediným subjektem, který je oprávněn pořádat závody MČR, a to včetně výkonnostních tříd, v motocyklovém sportu (nikoliv Mez MČR) je ČSMS (Český svaz motocyklového sportu). V příloze najdete dokument potvrzující tuto skutečnost.

Ten kdo je partnerem FIM a UEM je oprávněn pořádat podniky ME, MS a podobné úrovně, nikoliv národní šampionáty. FIM nemá pravomoc rozhodovat o tom, kdo bude řídit motocyklvý sport v jakékoliv zemi. Pouze v dané zemi pověřuje vybraný subjekt k vydávání mezinárodních licencí a pořádání podniků MS, ME popř jim rovných podniků.

Jediným subjektem oprávněným vydávat platné národní licence a vyhlašovat jakéhokoliv Mistra ČR v motocyklovém sportu je ten, kdo je uznaným partnerem Ministerstva školství, mládeže a tělovýchovy. A tímto subjektem, který může řídit motocyklový sport v ČR je ČSMS. Žádný jiný subjekt než ČSMS nemůže národní šampionát vyhlašovat a ani proto nemůže vyhlašovat Mistra ČR v daných motocyklových disciplinách.

A teď trochu jednodušeji :

Národní licence, které chce vydávat AČR, nejsou v ČR platné pro účast v podnicích MČR a jejich výkonnostních tříd (u AČR Přebor a Hobby licence). AČR může vydávat platné licence pro tuto zemi pouze a jedině k neoficiálním seriálům.

To tedy znamená, že seriály AČR budou rovnocené hobby (nelicenčním) podnikům.

Národní licence AČR nebudou ČSMS uznány. Pokud podlehnete kampani AČR, vystavujete se riziku, že si budete muset platit licence dvě. S licencní AČR se nemůžete zúčastnit námi pořádaných podniků MČR.

 

AČR rozeslal formuláře k vydání národních licencí. Tento formulář je pro MČR a jeho výkonnostní třídy bezcenný.

 

Nepodlédléhejte usilovnému tlaku AČR.

 

V nejbližších dnech - po schválení ČSMS - zveřejníme platný formulář k vydání licencí. Vše potřebné najdete na oficiálních stránkách ČSMS - www.motocams.cz

 

Řády jsou již hotovy a po schválení ČSMS budou zveřejněny.

 

Kalendář, který je platný pro pořádání MČR a jeho výkonnostních tříd, najdete na stránkách www.countrycross.cz a v příloze tohoto mailu.

Po schválení, bude zveřejněn na oficiálních stránkách www.motocams.cz

 

Podmínky, které vydal AČR k pojištění, se budou vztahovat jen k mezinárodním licencím. Pro národní licence nebude dodatečné pojištění vyžadováno.

 

V rámci platné licence ČSMS budete pojištěni. Pojistka, kterou AČR vyžaduje je nesmyslná. Jste svobodní lidé, kteří se sami rozhodují, jak budou řešit rizika, která přináší jejich činnost.

 

Pro ty z Vás, kdo chtějí nebo potřebují v roce 2012 mezinárodní licenci, doporučuji počkat do 17.2.2012, kdy rozhodne FIM o tom, kdo bude mezinárodní licence v roce 2012 vydávat.

 

 

Prozatím toto jen ve stručnosti. Ostatní velmi brzy. Jsme tu pro to, aby jste byli při činnosti, která je vaším koníčkem, co nejvíce spojeni.

 

S pozdravem

Jiří Kučera

předseda VV DE ČSMS

 

 

Tel: 777 691208, jirikucera@atlas.cz

 

Přílohy:

potvrzeni od ministra Dobese pro FIM.pdf (274,1 kB)

potvrzeni od FIM ministrovi Dobesovi.pdf (30,5 kB)

kalendar csms ke zverejneni.pdf (51,3 kB)

 

Zprávu jem obdržel od andrea.kralova@oat.cz