Silesian cup 2011

05.12.2011 22:08
Převzato z: www.gtmotocross.cz/



Serial Silesian cupu byl ukončen minulou sobotu 26.11 v kulturním domě ve Velkých Heralticích vyhlášením konečných výsledků. Vyhlašovala se umístění jednotlivých jezdců v soutěžních třídách MX 50, MX 65 a MX85 mezi dětmi, dále Slezský juniorský přebor, MX 1 a MX 2 Hobby, MX Veteran junior- senior a MX Open. Celkem 9- ti kategorií se zúčastnilo skoro 300 jezdců. V seriálu se jelo 10 závodů na 5-ti tratích - Velké Heraltice, Budišov nad Budišovkou, Nový Jičín, Životice u Nového Jičína a Bartošovice, kde ztížilo organizaci hnízdění ptáků :)



Ve třídě MX 50 závodila jediná riderka celého seriálu - Natálie Burdová, která ve své kategorii kraluje s náskokem více než sta bodů. Kategorii MX 65 vyhrál Tomáš Pala a kat. MX 85 pak Zbyněk Novák. MX 1 Hobby vyhrál Rostislav Francek po lítém souboji s Tomášem Kaločem. V MX 2 Hobby zvítězil Petr Jaroš. Mezi profíkama zvítězil Radim Palička a Zdeněk Foltýn obsadil v kategorii Open 7.místo a zároveň vyhrál Slezský juniorský pohár. Mezi veterány byl jako junior nejlepší Kamil Korzonek a seniory ovládl Petr Kroček.

Tímto bych chtěla poděkovat MSK motor a všem dalším organizátorům a taky sponzorům za to, že zvládli „bez potíží“ zorganizovat celý seriál Silesian cupu a doufám, že to klapne i příští rok.

Text a foto: Klara Bubu


- Oficiální stránky MX poháru:
https://www.msk-motor.cz/

- Videozáznamy Jirky Francka:
https://www.youtube.com/watch?v=ymSXosFfRZw&feature=related

- Celá foto-galerie:
https://klara-bubu.rajce.idnes.cz/