Také druhý závod poháru Vysočina MX CUP 2011 se uskutečnil v Dalečíně - výsledky

17.04.2011 17:12

2. závod - Dalečín 16. dubna 2011  

Také druhý závod poháru Vysočina MX CUP 2011 se uskutečnil v Dalečíně. Tentokrát byla pro závodníky připravena „dolní“ trať.

 

 

 

 

 

 

 

Závodům předcházel studený a deštivý týden, který se na Vysočině neobešel bez teplot pod nulou a sněhových přeháněk. Tento ráz počasí ale pečlivě připravené trati prospěl, neboť získala dostatek přírodní vláhy a její povrch si ideálně sednul. Předpověď na sobotu už slibovala změnu k lepšímu a meteorologové se nezmýlili. Závodníci i diváci tak prožili v dalečínském areálu krásný slunečný den.

 

Na druhý závod sezóny přijelo celkem 181 jezdců, kteří rovnoměrně zaplnili všechny soutěžní kategorie. Nejpočetnější byla tradičně MX 2 HOBBY s 39 jezdci, naopak nejméně obsazenými kategoriemi byly tentokrát MX GP a MX 1 s pěti a šesti účastníky. Menší počet závodníků umožnil sloučit obě veteránské kategorie ke společnému závodu a rovněž kategorie MX 1, MX 2 a MX GP startovaly společně.

 

Závod měl bezproblémový a velice svižný průběh. Prodlevy mezi jízdami jednotlivých kategorií byly minimální, vše na sebe přesně navazovalo a celá akce připomínala dobře promazaný hodinový strojek. Také lékařská služba měla tentokrát minimum práce, i když úplně bez úrazů se závod neobešel. Díky dobré organizaci a hladkému průběhu byl celý závod i s vyhlášením výsledků ukončen před sedmnáctou hodinou. Kéž by to takhle běželo celou sezónu…

 

Zdeněk Havlík

 

Výsledky: https://www.mx-vir.cz/documento/Pohar-2011.xls

 

Převzato z: www.mx-vir.cz