Tisková informace o motoskijöringu - vyhlášení mistrů

28.02.2011 16:48

Slavnostním vyhlášením mistrů ČR "ORION - SHIVA KTM CUP 2011" v Dobřanech v Orlických horách skončila letošní sezóna v motoskijöringu. Podle kalendáře se zde měl jet poslední závod. Ale závodům chybělo to hlavní - sníh. A tak se mohli jezdci, jejich doprovody i fandové dobře pobavit.

01


Původně bylo plánováno uspořádání celkem 10 závodů. Ale počasí nám příliš nepřálo. V plánovaném termínu byl odjet pouze 1. závod v Klášterci nad Orlicí. Další 3 závody v Rodné, Želči i Olešnici v Orlických horách se jely v náhradních termínech. Všem pořadatelům patří velké poděkování, protože příprava závodů byla obtížná, všude musel být navážen sníh.


V nejlepší formě se představili mistři z roku 2009 Josef Sládek s Petrem Čížkem. Už od prvního závodu se usadili na čele seriálu. Jejich bodová bilance je obdivuhodná. První 3 závody vyhráli a v posledním závodě byli 2.
Díky vítězství v posledním závodě v Olešnici v Orlických horách se na 2. pozici dostali Pavel Kunc s Romanem Prossem. Pavel Kunc, kterému bude letos 52 let stále dokazuje, že nic neztratil ze svého jezdeckého umění. Velmi dobře také jezdili mladíci František Kubíček s Lukášem Hovadem. Skončili celkově 3., když jim nevyšel poslední závod. Naopak smolnou sezónu měli loňští mistři bratři Šrolerové, kteří dvakrát odpadli ve finále.

02


V Dobřanech ale nebylioceňováni jezdci jen podle pořadí v seriálu. Jako skokan roku byl vyhlášen Lukáš Mohaupt, který s lyžařem Václavem Hotovým jezdil s velkým nasazením. K vítězství v jednom závodě chybělo Lukášovi jen to pověstné štěstí. Jako osobnost roku byl oceněn po právu Pavel Kunc. Organizátoři seriálu pamatovali i na pořadatele. Jako nejlepší pořadatel jednodenních závodů byl vyhlášen Klášterec nad Orlicí a pořadatel dvoudenních závodů pak Chýnov.

Vážení přátelé. Jménem organizátorů seriálu Vám všem děkuji za spolupráci při uspořádání závodů v motoskijöringu. Jsem rád, že se už teď začíná připravovat další ročník v roce 2012. Doufám, že nám bude matka příroda více přát.

 

Josef Vašíček

 
 
 

 
 

 
 

 
 

 
 

 
 

 
 

 
Zdroj: mx-online.cz