Úspěch na diplomatickém poli - KM Racing uspěl s protestem na nefungující GPS, Pepa Macháček díky tomu vyhrál etapu

10.01.2011 17:03

Úspěch na diplomatickém poli

KM Racing uspěl s protestem na nefungující GPS, Pepa Macháček díky tomu vyhrál etapu

Česká radost nepanovala v neděli večer v bivaku v Antofagastě jen kvůli etapovému vítězství Aleše Lopraise v kamionech. Po skončení sedmé etapy Rallye Dakar se stáji KM Racing podařilo uspět s protestem proti nefungujícímu navigačnímu zařízení na čtyřkolce Josefa Macháčka (na snímku). Díky tomuto úspěchu na diplomatickém poli se stal pětinásobný dakarský šampion dodatečně vítězem nedělní etapy.

Při projednávání kauzy vyšlo najevo, že Macháček dostal od komisařů do GPS omylem software pro motocyklisty. Po uznání protestu mu bylo od výsledného času odečteno 10:20 minut, což stačilo k posunu na první místo. Podle prvotně naměřeného času totiž přijel za původním vítězem Sebastianem Halpernem z Argentiny o 8:42 později. To zároveň znamená, že další čtyřkolkář KM Racingu Lukasz Laskawiec klesl ze druhého místa na třetí. V celkovém pořadí nemá vítězství na Macháčkovo čtvrté místo velký vliv.

Opravené pořadí nedělní etapy ve čtyřkolkách: 1. MACHÁČEK (ČR) 3:59:48, 2. Halpern (Arg.) 4:01:26, 3. LASKAWIEC (Pol./všichni Yamaha). 
min