V Brně se při pádu z motorky zranil freestylový jezdec Kuchař

14.03.2010 17:29

 

V pražské O2 Areně se uskutečnila motokrosová exhibice ve freestylu Gladiator Games. Na snímku Petr Kuchař.

Petr Kuchař
foto: Kateřina Šulová, ČTK

 

V Brně se při pádu z motorky zranil freestylový jezdec Kuchař

Během přípravy na sobotní exhibici na veletrhu Motosalon v Brně se při pádu z motorky zranil freestylový jezdec Petr Kuchař. S poraněním zad a hrudníku jej záchranáři převezli na urgentní příjem do fakultní nemocnice v Brně-Bohunicích. "Byl při vědomí. Zranění, která utrpěl, jsou potenciálně závažná a nelze při nich vyloučit poškození páteře," řekla mluvčí jihomoravských záchranářů Barbora Zuchová.

13. 3. 2010 16:11 - 13. 3. 2010 22:11 Aktualizováno BRNO

Kuchař je organizátorem freestylové exhibice Freestyle Motocross Race Brno 2010, která už se pak obešla bez komplikací. Podle mluvčí fakultní nemocnice Anny Mrázové zůstane hospitalizován. "Jeho stav je stabilizovaný, bez přímého ohrožení na životě," řekla ČTK. Bližší informace o zranění či jeho následcích odmítla mluvčí sdělit.

Podle Ámose Krejčího z tiskového centra Freestyle Motocross Race nebyl Kuchařův pád nijak výjimečný. "Narazil si záda. Byl to běžný pád při kupodivu lehkém skoku, nezvládl ale dopad. Normálně si stoupl a pak sedl. Nemá nic zlomeného. Podle posledních zpráv utrpěl pouze naraženiny," řekl ČTK Krejčí.

Podle něj se na Kuchařově nehodě podepsal náročný program posledních dnů. "Přípravy akce jej vyčerpaly. Před tréninkem přiznal, že dnes usnul až ve tři hodiny ráno. V hlavě se mu stále promítaly případné problémy, které by premiéra akce v novém prostředí mohla přinést," uvedl Krejčí.

Osmatřicetiletý Kuchař má za sebou řadu ošklivých pádů a zranění. Naposledy před dvěma roky na závodech v Ostravě si při pádu poškodil kotník, pohmoždil žebra a způsobil otřes mozku. V Ostravě měl těžké karamboly i dříve, při nichž utrpěl také několik zlomenin.

Hlavní akcí exhibice bylo vystoupení Libora Podmola a Petra Piláta, kteří se připravovali v zimní přestávce v USA. "Nepředvedli jsme ale všechno ze svého rejstříku. Vynechal jsem skok se stojem na řídítkách. Měl jsem obavu, že bych mohl narazit hlavou do stropu haly," uvedl Pilát.

Odpolední závod Speed and Style Race, který se skládal z motokrosové jízdy s freestylovými prvky, vyhrál Martin Koreň. Ve večerním programu si vedl nejlépe Němec Lukas Weiss.