Ve sportu můžete vyhrát a můžete prohrát

21.04.2010 20:50

Ve sportu můžete vyhrát a můžete prohrát. Někdy můžete zvítězit díky převaze a někdy díky štěstí, zatímco někdy můžete závod ztratit kvůli své chybě nebo jednoduše kvůli banálnímu technickému problému, tak jak se to stalo Martinovi Michkovi během prvního kola českého mistrovství.
Sportovní program tohoto mladého českého jezdce byl po jeho ohromujícím vítězství v posledních dvou závodech sezony 2009 upraven tak, aby se mohl letos zúčastnit celého Mistrovství České republiky s cílem získat domácí titul a to dokonce na úkor závodu mistrovství světa.
První kolo se konalo v Pacově a Martin k tomuto závodu přišel dobře připraven.
Ve volném tréninku byl Michek schopen zajet ihned nejrychlejší kolo a bral i první pozici kvalifikačním tréninku před všemi nejlepšími českými jezdci a Maďarem Némethem, který v tomto mistrovství debutoval.
V první jízdě je Martin Michek v první zatáčce po startu jako první, ale ve druhé zatáčce mu náhle zhasne jeho motocykl a přinutí ho ze závodu záhy odstoupit. Čeští technici rychle kontrolují motocykl a vše se zdá v pořádku. Motocykl otestují a Martin se vydává se stejným motocyklem do druhé rozjížďky. Český jezdec TM předvádí raketový start, ujímá se vedení a pokouší se uniknout. Po třech kolech závodu zvýšil svůj náskok, ale u jeho motocyklu se objevují stejné technické problémy jako v první jízdě a přinutí ho opět odstoupit.
Zatímco já píši tuto zprávu je Martin na cestě do Valkenswaardu, kde na něj čekají technici TM, aby zjistili příčinu problémů na jeho motocyklu.

TM RACING S.p.A.
Press Office

 

Profil jezdce: 

Jméno: Martin Michek
Datum narození:23.2.1988
Bydliště:Adamov u Českých Budějovic
Výška / Váha:1 73cm / 63kg
Koníčky: snowboard, rychlá jízda a hlavně motocross
Oblíbené jídlo: Francouzské brambory a palačinky
Oblíbená místa: Domov a kamarádi
Oblíbené tratě: Kramolín, Loket, Namur