Zimní soustředění jezdců SCM Jinín

25.01.2012 20:27

Zimní soustředění jezdců SCM Jinín




V průběhu první poloviny ledna proběhlo pro vybrané jezdce SCM Jinín zimní kondiční soustředění.

První soustředění absolvovali jezdci na Šumavě v Kubově Huti. Celodenní náplní bylo šest hlavních tréninkových fází, v podobě přípravy na běžeckých tratích v nadmořské výšce 1100 m n.m., dále pak tři relaxační fáze a dvě fáze odpočinkového charakteru v podobě míčových her, lyžování a snowboardingu. Denní rozvrh byl v jednotlivých dnech velmi podobný: 7.15 rozcvička, 9.00-12.00 dopolední fáze, 14.00 – 16.00 odpolední fáze, 16.30-17.30 relaxační fáze. Na Kubově Huti se naběhalo zhruba 85 km dle věku jezdců, a to nejen v objemovém tréninku, ale byly zařazeny i rychlostní prvky.

Druhé soustředění proběhlo v Peci pod Sněžkou a bylo určeno především pro jezdce třídy 125 ccm. Na tomto soustředění byli jezdci rozděleni do dvou výkonnostních skupin a tomu také odpovídalo celkové zatížení a objem tréninků. Opět byla možnost trénovat ve vysokohorských podmínkách a to od 1100 do 1200 m n.m. v okolí Pece pod Sněžkou, kde jsou velmi rozmanité běžecké tratě a stopy. Denní rozvrh byl ponechán stejný, jako na soustředění v Kubově Huti. Po dva večery ještě jezdci absolvovali kondiční dynamické cvičení. Skupina A naběhala zhruba 120 km a skupina B cca 140 km.



Po oba tréninkové cykly byl brán ohled nejen na fyzickou kondici, ale i na mravní výchovu jezdců. V následujících třech týdnech by se měla zakončit závěrečná část fyzické přípravy a jezdci by měli začít trénovat na motocyklech.

Martin Pichl
Aleš Doležal
trenéři SCM Jinín