Zpráva od Jakuba Horáka - MS Řecko a jak to vypadá v Turecku

03.09.2010 17:16

3.9.2010-

 
Tak se pokusíme podívat na to, jak to vypadá v Turecku.
Dle zpráv od Michala Kadlečka polevily vysoké teploty a po čtvrtečním dešti je v přímořském letovisku Fethiye okolo 30°C a voda v moři je teplá:) Cross test je prý písčitý, ale Michalovi se líbí, Enduro test je v lese, hodně těžký, kamenitý, s několika skalkami a spoustou výjezdů a sjezdů. Bude se hodně rozbíjet, protože podklad je měkký. Extrem test je natažen v kaňonu a je patřičně zamotán. Dnešní prolog se nejede, jedno kolo měří 70km a je rozděleno na dvě ČK o délce 1:20 a 48min, což je o něco lepší než v Serresu. Okolní terén je hornatý, ale výhodou je, že trať ještě nebude moc rozbitá jako tomu bylo v Řecku.
Michalovi přejeme hodně štěstí, klidný večer bez Super testu a zítra plný plyn!
Budu se snažit sledovat výsledky a průběh soutěže a pokud se mi povede získat nějaké další info, určitě se o něj podělím.


-2.9.2010-
Závody v Řecku byly poznamenány vysokými teplotami okolo 45°C a oblohou bez mraků. Trať pořadatelé natáhli tak, jak je v Řecku již zvykem. Řečištěm nahoru a řečištěm dolů. Jeli se dvě časovky, kdy jedna měla hodinu a 28 minut a druhá 57minut. V první časovce byl hned po startu extrem test u paddocku, odkud jsme pokračovali po klasické, již známé trase, která byla ještě oproti minulému roku o něco prodloužena o úseky, které jsme znali ze šestidenní. Před ČK, kde bylo najeto asi 8 minut pak byl ještě umístěn extrem enduro test, který několikrát křížil mělký potok, pak vedl prašným lesem a nechyběly ani dva skoky z hráze. Jedna byla nižší, druhá přes 3 metry vysoká s dopadem na rovinu do písku. Hned po ČK následoval 12-ti minutový enduro test, který byl téměř identický s předešlými lety. Nejprve po kamenitých pěšinách a cestách nahoru, pak potokem dolu. Po Enduro testu jsme jeli novým úsekem trati zpátky do depa. Tenhle úsek byl snad ještě horší než ten starý, protože nebyl vyježděný. U paddocku jsme pak objeli Cross test, který se jel již při šestidenní. V ČK bylo najeto asi 7 minut. Všechno tohle jsme absolvovali každý den třikrát v již zmíněném vedru, pouze s tím, že v neděli bylo ještě v každé ČK o minutu méně času.
První den se mi jelo celkem dobře, sice když jedete tu stejnou trať již 4. rok, tak je to trochu otrava, ale dalo se to. Na vložkách jsem neupadl, ale chvíli trvalo, než jsem se na těch kamenech nějak srovnal. Dojel jsem v sobotu na 10. a v neděli na 11.místě. Výsledky najdete na www.enduro-abc.com
     
 

Zdroj: www.jakubhorak.websnadno.cz