8. závod KP Horní Újezd - Úspěch x zklamání

24.08.2011 21:14

8. závod KP Horní Újezd - Úspěch x zklamání

24.8.2011

 

21.8.2011 Horní Újezd - Po prázdninové přestávce se konal v Horním Újezdě osmý podnik přeboru SMS Motokrosu Pardubice. Samozřejmě na startu nechyběli ani jezdci SMX-BONMOTO.CZ Racing teamu. Třídu Hobby MX2 reprezentoval Jan Povolný a Ondřej Šesták. Ve třídě MX2 startoval Jakub Hroneš a Tomáš Povolný. Jelikož zde nestartovala třída Veterán, tak Petr Mach nastoupil do třídy Hobby MX2, kde startovala i Kristýna Fürbacherová.




Hobby MX2:
Hned v prvním tréninku měl Ondřej Šesták pád, při kterém si zlomil klíční kost, tudíž už se letos v seriálu přeboru SMS Pardubice neobjeví. Neuvěřitelnou smůlu měl i Petr Mach, který měl ve druhém tréninku konflikt s jedním jezdcem a při pádu si zlomil člunkovou kost. Kristýna Fürbacherová obsadila v první jízdě po pádu 24. místo a do druhé už nenastoupila. Jediným zástupcem našeho týmu, který v této třídě dokončil obě jízdy, byl Jan Povolný.

Do první jízdy se mu podařilo skvěle odstartovat a už od prvních metrů diktoval tempo závodu. Během jízdy neudělal žádnou velkou chybu a s přehledem si dojel pro letošní první vítězství. Do druhé jízdy odstartoval také dobře, ale na prvním místě se držel Forman. Honza kontroloval druhé místo, ale vedoucího Formana nedokázal dostat pod tlak. Tudíž se musel spokojit s druhým místem. V součtu obou jízd se mohl radovat z vítězství.





MX2:
Ve třídě MX2 bylo o prvních místech rozhodnuto Tomáš Paul, Jan Sixta a Radovan Míl si rozdělili první tři místa. Tomáš Povolný neměl zrovna jednoduchou pozici, ale se vším se dokázal popasovat a v obou jízdách dojel na pěkném čtvrtém místě. Jakub Hroneš nastoupil pouze do první jízdy, kde vybojoval šestou příčku, jelikož startoval i ve třídě Hobby MX2 druhou jízdu vynechal.


Jan Špaček, manažer týmu: "Na tento závod jsme se všichni opravu moc těšili. Naši jezdci se předvedli v dobrém světle, z čehož mám velkou radost. Jan Povolný jel velmi dobře a doufám, že si formu udrží až do konce sezóny. I Tomáš Povolný se dokázal dobře popasovat s konkurencí třídy MX2, jeho čtvrté místo považuji za úspěch. Bohužel během závodu nás potkala i smůla, protože během ranních tréninků se zranil Ondřej Šesták a Petr Mach. Oba měli velmi dobře rozjetý seriál a jejich absence v dalších závodech mě velice mrzí. Ondřej Šesták má zlomenou klíční kost, tudíž by mohl stihnout alespoň poslední závod Juniorského mistrovství v Nové Pace. Pro Petra Macha sezóna definitivně skončila, lékaři mu diagnostikovali zlomeninu člunkové kosti. Rekonvalescence si vyžádá minimálně 6 týdnů."





Další závod se koná 3. září na trati v Rosicích.


výsledky MX2
výsledky Hobby MX2
 
 Jan Špaček manager týmu