Ahoj všem natěšeným závodníkům,

22.02.2011 18:46

 

Ahoj všem natěšeným závodníkům,

 

posílám základní informace pro letošní závodní sezónu 2011. Veškeré informace o závodech ITP Essox Cup a ADT Cup 2011 (termíny, lokality, kategorie, řády a propozice, dokumenty ke stažení aj.) najdete NOVĚ na stránkách

www.countrycross.cz

Budete zde v jednotlivých rubrikách nacházet vše podstatné, co se událo, děje a bude dít. Prioritně se budeme věnovat seriálu závodů Mezinárodního mistrovství a souvisejícím vloženým závodům nelicenčních jezdců. Provozovatelem těchto stránek je společnost  ADT Horažďovice. Stránky se budou ještě průběžně upravovat, takže prosíme o shovívavost vůči drobným chybkám.

Seriál závodů je vypsán pro tento rok jako oficiální Mezinárodní mistrovství České republiky motorek a čtyřkolek v cross country a Hobby závody a je organizován pod záštitou Autoklubu ČR. Seriál se pojede jako 6 jednodenních závodů čtyřkolek a 7 závodů motorek /pro některé kategorie je vypsán jako dvoudenní, viz níže/. Snažili jsme se závody zpestřit výběrem nových lokalit, a to se nám podařilo. V kalendáři se tak objeví např. šumavský Žár, východočeské Radvanice nebo Kamýk u Litoměřic. ADT Horažďovice je pro letošní rok pořadatelem 4 závodů, na ostatní najdete kontakty na stránkách countrycrossu.

 

 

 

Zvláště bych Vás chtěla upozornit na některé výrazné změny, které najdete podrobněji rozepsané v řádech a propozicích:

 

Věnujte pozornost hlavně změnám v kategoriích! Změny se týkají motorek i čtyřkolek, jak licenčních tak bezlicenčních jezdců. Podrobné členění do tříd, věkové limity a kubatury najdete v sekci „Ke stažení“.

 

Novinkou jsou i vypsané dvoudenní závody některých licenčních kategorií motorek! Respektive se nejedná o novinku, ale spíše o návrat ke starému modelu závodění.

 

Od roku 2011 je pro motorky povinný postup z PČR do MČR. Tato povinnost platí pro první tři jezdce z tříd E1, E2 a E3 z výsledků sezóny 2010.

 

O aktuálním časovém harmonogramu jednotlivých závodů, jakož i o charakteru trati a podrobnostech příslušného podniku vás budeme informovat formou zvláštních ustanovení.

Registrace licenčních i bezlicenčních jezdců na závody bude probíhat následujícím způsobem:

  1. registrace prostřednictvím internetového registračního formuláře na stránkách www.countrycross.cz, sekce „Registrace do závodu“. Formulář je podobný tomu z roku 2010.
  2. pro urychlení veškeré administrace při formální a technické přejímce máte možnost stáhnout si i ostatní povinné formuláře a vzít je s sebou na závody  
  3. startovní čísla na celou sezónu 2011 si můžete rezervovat také na našich stránkách v sekci „Rezervace startovních čísel“ přes stránky www.startovky.eu stejně jako loňský rok
  4. NOVĚ je zavedená rezervace čísel na sezónu 2011 pro bezlicenční jezdce, tj. kategorie hobby quad i moto. Tato rezervace značně urychlí administrační proces během formální a technické přejímky a závodník už nebude muset při každých závodech vyplňovat novou technickou kartu. Tato rezervace bude spuštěna též od příštího týdne.
  5. pokud se jezdec přihlásí po uzávěrce přihlášek nebo až u administrativní přejímky je v pravomoci pořadatele stanovit podmínky pro jeho přijetí včetně výše pokuty, která činí 200 Kč

První závod se pojede 19. – 20. března v Jiníně u Strakonic. Registrace do závodu bude spuštěna od 14. února. A jelikož se termín prvního závodu neúprosně blíží, nezapomeňte si včas zařídit licence.

 

Toť vše, snad jsem na nic nezapomněla.

Takže si důkladně připravte stroje, promažte šroubky, utáhněte brzdičky, vyklepte nožičky a těšíme se s Vámi na viděnou v březnu v jinínském areálu.

 

Za ADT Horažďovice zdraví

 

Andrea Králová

 

 

 

 

 

Mgr. Andrea Králová

 

 

ADT Horažďovice, 

Outdoor & Training s.r.o.

Komenského 213

Horažďovice 341 01

 

Tel.: +420 376 511 896

Fax:  +420 376 511 898

Mob: +420 731 446 080

E-mail: andrea.kralova@oat.cz

 

www.oat.cz

www.atvamoto.cz

www.hotelatawa.cz