Attíja po první letošní výhře na Dakaru snížil náskok Sainze

09.01.2010 08:19

 

Portugalec Ruben Faria při sedmé etapě Ralyle Dakar.

Portugalec Ruben Faria při sedmé etapě Ralyle Dakar.
foto: Jacky Naegelen, Reuters

 

Attíja po první letošní výhře na Dakaru snížil náskok Sainze

Pro první letošní vítězství v Rallye Dakar si dojel v páteční sedmé etapě Katařan Násir Attíja s automobilem Volkswagen. Na 600 kilometrů dlouhé trati porazil o tři a půl minuty francouzskou legendu Stéphana Peterhansela.

8. 1. 2010 22:27 ANTOFAGASTA

Třetí dnes dorazil do chilské Antofagasty španělský exmistr světa Carlos Sainz, jenž vede celkově. Průběžně druhý Attíja snížil díky pátému etapovému triumfu v kariéře jeho náskok na jedenáct minut.

První místo v soutěži motocyklů si upevnil Francouz Cyril Després, jenž zvítězil o 29 sekund před obhájcem prvenstvím Španělem Markem Comou. V průběžné klasifikaci má na něj po druhém letošním úspěchu náskok hodinu a téměř sedm minut.

Na 33. místě dokončil sedmou etapu nejlepší z českých motocyklistů David Pabiška a uzavírá třetí desítku průběžného pořadí.

Italský jezdec Luca Manca zůstává po čtvrtečním těžkém pádu s proraženou lebkou v kritickém stavu, který se podle lékařů o něco málo zlepšil. Devětadvacetiletý motocyklista byl dnes převezen vrtulníkem do nemocnice v Santiagu, kde bude kvůli otoku na mozku ještě nejméně pět dní udržován v umělém spánku.

Čtk