První díl MG SPORT UFO KTM Chuchelna už konkrétně

14.04.2011 19:15

Z webu ENDUROCC:

 

1. Jak jste daleko s přípravami na zahajovací závod seriálu MG SPORT UFO KTM ENDURO CC 2011 v Chuchelně?

Přípravy jsou v plném proudu. Oficiální vyjádření odboru životního prostředí MÚ Semily máme v ruce, tak závodu samotnému již nic nebrání. Tento víkend začneme s pracemi na trati, tak aby příští týden v pátek bylo vše připraveno a jezdci si mohli celoju trať projít.

 

2. Kudy přibližně povede trať, jak bude náročná a kde chystáte depo?

Kdo byl loni na našich závodech cross country dvojic, tak si může představit co jej čeká. Myslím, že výhodou naší trati je značné převýšení a různorodost povrchů, kdy se objeví kameny, bláto, ale i rychlé úseky s velkými skoky. Náročností si myslím, že se trať bude řadit mezi ty těžší, ale nečekají nás žádné extrémy. Depo bude v těch samých místech jako vloni, pouze jeho velikost bude zvětšena na potřebnou kapacitu.

Video z jízdy Davida Jirky z loňského ročníku najdete zde https://msch.cz/index.php/enduro/8-enduro/72-cc. Fotogalerie z loňskho ročníku zde https://fotogalerie.msch.cz/thumbnails.php?album=13

 

3. Slyšeli jsme o problémech s parkováním, které komplikovaly průběh vašeho loňského závodu cross country dvojic. Jak jste parkování vyřešili letos?

Letos bude sloužit cesta pod vlastním areálem vyhrazena pouze pro potřeby závodníků a diváci budou mít zajištěno parkování na vlastní vyhrazené ploše. Tudíš by měla být parkovací plocha dostatečná. Proto bych i tímto chtěl závodníky požádat, aby doprovodná vozidla, ve kterých nemají zázemí, parkovala právě na parkovišti pro diváky.

 

4. Poradíte divákům kam se mají jít podívat, aby jim neutekla na trati ta nejzajímavější místa a kudy se k nim dostanou?

V podstatě v každém úseku trati je něco zajímavého. Ve vrchní části na hraně lyžařské sjezdovky jsou skoky a vedle nich sjezd kamenou "hrobkou", ve spodní části trati jsou blátivé úseky a nově přidaná lesní pasáž. Celá trať se nechá i pěšky snadno obejít.

5. Kudy povede dětská trať, jak bude náročná a budou si ji moci děti v pátek vyzkoušet?

Dětská trať bude nantažena podobně jako v loňském roce a nebude se jednat pouze o ježdění po rovině, ale využijeme opět část prostřední sjezdovky lyžařského areálu. Jelikož v pátek budou vrcholit veškeré přípravy, tak trať si budou cěti moci vyzkoušet až v sobotu při zaváděcím kole.

6. Vaše závody se jedou o velikonočních svátcích, chystáte pro diváky a jezdce nějaké velikonoční překvapení?

No malovaná vajíčka to nebudou, snad se můžete těšit na domácí buchty.