David Knight vyhrál EDDYS X-treme Enduro

25.01.2011 17:46

 

Knight vyhrál X-treme 
 

Tong Leeds 23.ledna
Text a Foto Bob Mullins

Výsledky závod 1 závod 2 Celkové

 

 Štěstí přeje odvážným a Paul Edmondson a toto odvážné rozhodnutí provozovat extrémní enduro v Yorkshiru v lednu se ukázalo být dobré pro všechny zúčastněné. Tong byl vynikajícím dějištěm pro inaugurační Eddy X-treme ACU šampionát. Viktoriánské panské sídlo na kopci s krásným výhledem na krajinu v Yorkshire. Pod domem se pozemek svažoval dál k  jezeru a lesu. Po několika dnech jasné oblohy se studenými nocmi se obloha zatahla a teplota začala stoupat. Od první raního rozbřesku se velké divácké parkoviště začalo naplňovat.

 

První závod pro dospělé začala v 11:40.  David Knight se ujal vedení před Tomem Sagarem a Dougie Lampkinem na jeho novém GasGasu. Jonny Walker byl čtvrtý a Greg Evans pátý. Julian Stevens měl předvídavost když vybavil  Korr KTMs s popruhy Kriega.

Na konci první jízdy vedl David Knight před Dougie Lampkinem, za nimi pak Tom Sagar, Paul Bolton, Greg Evens, Jonny Walker, Gary Daniels. Ben Burrel, Gavin Houson and Danny McCanneyl. Ben Burrel, Gavin Houson a Danny McCanneyl.

V druhé jízdě zvítězil Knight před Grahamem Jarvisem. Lampkin byl třetí před Johnny Walker a Greg Evans v 5. Pouze 8 sekund rozdělovalo Jonnyho a Grega. Danny McCanney byl sedmý.Tom Sagar havaroval na kole 4, ale byl OK. Paul Bolton zachytil o jeho nohu a pak ztratil 2 místa v posledním kole. Skončil osmý. V profi to bylo další vítězství pro MPS Racing Joe Deakina před Jackem Lee. Gary Jenkins byl třetí před Scottem Austinem, další pak skončil Michael Briggs a za ním Rhys Davies, Simon Comer, Tom Healey, Oliver Hart a Stan Watt.           

 Volně přeloženo