Dvojice Sládek - Čížek Mistry ČR v Motoskijoringu!

20.02.2012 20:36

 

Foto: Sava-Ufo Racing Team

 

Report z finále MMČR motoski v Dobřanech v O.h., 19.2.2012

Posledním osmým závodem skončil dnes v Dobřanech v Orlických horách seriál MMČR v motoskijöringu 2012. Stratovalo opět jenom 11 posádek, hobíci byli dokonce pouze čtyři.

Obleva tamní kraj ale nepostihla a tak měli pořadatelé k dispozici 60cm sněhu. I když byla trať upravena, tvořily se stejně jako včera v Nekoři hluboké dlouhé koleje a hodně se padalo. Svůj motokrosový um opět využil Lukáš Mohaupt s lyžařem Václavem Hotovým a po zásluze zvítězili. Druhé místo si pak jistili Josef Sládek s Petrem Čížkem, protože věděli, že jim stačí k obhajobě titulu. Třetí skončil Josef Mňuk s Filipem Langerem.

 

 

Hned po závodě se konalo v místní restauraci Dřevák v areálu závodiště vyhlášení sezóny 2012. Titul tedy obhájili Sládek s Čížkem (na snímku z Rodné), na druhé místo poskočil díky výborným výsledkům v posledních třech závodech Mohaupt s Hotovým a třetí místo letos vyzávodili mladíci Mňuk s Bergerem. Bratři Šrolerovi měli v Dobřanech problémy a tak celkově v seriálu brali až bramborovou medaili.

Nejlepším závodem byl samotnými jezdci vyhodnocen hned úvodní závod ve Studeném. Skokanem roku se stala dvojice Jindřich Lux s Lukášem Hovadem a osobností roku pořadatel posledního závodu Pepík Švorc sen.

Letošní mistrák se rozhodně povedl jak po stránce pořadatelské, diváci měli možnost vidět hezké, připravené závody, tak po stránce sportovní, protože souboje na čele byly kvalitní, vyrovnané a do poslední chvíle nebylo rozhodnuto o vítězi. Problém byl pouze se slabou jezdeckou účastí a s finacováním těchto podniků, protože byly pro většinu pořádajících týmů prodělečnou záležitostí a mnohde paradoxně zachraňovali pořadatelskou kasu vložené závody hobíků. Proto se v nejbližších dnech uskuteční setkání promotérů seriálu, zástupců pořadatelů a jezdců přímo na Autoklubu ČR, kde se budou řešit podmínky na příští rok.

Podrobný report po víkendu přinese Pepa Vašíček.

Evžen

top