ENDURO SPRINT KOPIDLO - REPORT

26.10.2009 21:38

 

 MČR ENDUROSPRINT - KOPIDLO (OD RD RACING)

 

 

Poslední podnik MČR a PČR ENDURO,tedy spíše endurosprint,se jel v obci Kopidlo poblíž Chřiče,kde se taky závodí.Na 1000km výlet tam i zpět jsme raděj vyrazili už v 8 ráno a o půl 4 jsme tam byli jako na koni.
depo bylo umístěno za místním kulturním domem,který nam rovněž poskytoval veškerý komfort i se stravováním už od ranních hodin až do pozdního večera.



Odpoledne jsme byli proběhnout obě dvě vložky.Ta první byla opravdu parádní,už dlouho se v Česku nic takového nejelo!Po startu odskok do kaňonu,kde byla celá natažená křížem krážem a ke konci navíc strmy výjezd přímo z potůčku!
No prostě paráda.I druha vložka byla na odkloněné louce s přejezdem přes jednu "bažinku"kde se druhý den už i zapadalo a menši kaňonek!Taky super test.
Čas na jedno kolo bylo 40 minut.Na první vložku byl krátky přejezd,pak se pokračovalo na RZ 2 a z ní potom nejaký kilometr do cíle.Po startu od hodin byl taky na spestření přejezd přes potok,a našli se i takoví co tam hnili každé kolo!První i druhý den se jelo celkem 6 kol a vysledky byly nečekaně rychle bez jakýchkoliv problémů!
Z duvodu konání velkeho počtu závodů,byla účast sice kolem 90zavodníku ale ti určitě nelitovali ,i my co jsme jeli takovou dálku!



Na start se postavili kluci ze šestky ,a třeba ve veteránech exmistr světa Oťas Kotrba.Za náš tým L.Holub a R.Drlik,kteří své třídy vyhráli po oba dva dny



Absolutním pořadí PČR to bylo v sobotu:

1.-Z.Halata
2.-L.Holub
3.-O.Kotrba

V Neděli:

1.Z Halata
2.R.Drlík
3.L.Holub

V Mistráku absolutně za oba dva dny:
1.-V.Kuklík
2.-D.Čadek
3.M.Engel

Na závěr pochvala pořadatelům!Vyhlášení také na velké urovni i vše další zvladli na 1*
Pokud se tam pojede za rok,tak už jen kvůli tem vložkám tam pojedem!
Bohužel fotky z trati ,nemam zatím,pokud se někde objeví tak tu budou!

V TV však bude reportáž!

úterý 27. října, 20:05
středa 28. října, 16:00 V pořadu -"Svět motorů" můžete v uvedených časech shlédnout report z Enduro Sprintu v Kopidle


 

>>>  spustit slideshow (3s)

 

 

Převzato z webu Bezinka Kamík:

 

Mirdova bronzová pohárová derniéra v Kopidle

V pátek jsme ve třech zavítali na MČR a PČR v enduro sprintu do západočeského Kopidla.
Já poprvé na enduru jako takovém,Březí a Míra Novák naposledy v mladších juniorech.Od příštího závodu PČR už tento pět a padesátiletý matador českého soutěžení přestupuje do kategorie VET 2, která patří těm kteří startují s věkem vyšším než padesátka.A derniéra to byla velice zdařilá.Ale pěkně jedno za druhým.
Pro mě co by novice se páteční večer změnil ve školení o soutěžích a i když jsem poslouchal rady zkušených borců Březího a Mirdy stejně jsem v sobotu při premiéře chytil jednu předčasnou a jednu zpožděnou minutu.
Účast nebyla zrovna z těch o kterých by se psali slohy.V mistráku,přeboru a hobby třídě se sešlo necelých šest desítek jezdců.
Je možná trochu k zamyšlení to, že když je soutěží tak málo a vlastně sprint byl jedinou letošní alternativou našeho tak slavného sportu nakonec si jezdci kteří by rádi soutěže nenašli cestu do Kopidla, které dle slov těch kteří něco pamatují bylo velice zdařilé a na okruhu který měl 10,3 km byli dvě velmi zdařilé vložky.Enduro a Cross test a jak se můžete přesvědčit v našem videu , zabrat dali leckomu.
Start v sobotu byl vypsán na desátou a pořadatelé zvolili časy B.Hned po startu na jezdce čekala past v podobě vodního příkopu mezi poli.Ale to už vše pečlivě zaznamenával Kuka s doprovodem který nás přijel podpořit a vlastně také enduro okouknout.Budiž dokladem kvality i to , že příští rok prý pojede také.
První vložka skrývala prudké padáky,potok,bahýnka,louku,sjezdy a výjezdy stejně jako všechny druhy povrchu a Kopidelská specialitka a to několikametrové plotny s křemeny o průměru tak deset centimetrů a tvaru pravidelné koule jak kdyby vypadli z obřích ložisek.Druhá vložka byla vlastně po nakloněné louce a se sjezdy k potůčku a i tady se jeden zapotil a po vytvoření hlubokých kolejí i nadřel.
Výsledky prvního dne pak dodali úsměv a důvod k enduráckým debatám a hledání vteřin ke zlepšení časů následující den a mě i malou náplast na bolavé pravé stehno které bylo mou nešikovností tři šipce přes řidítka nechtěně namasírováno skalním masivem v podobě 6 místa z deseti účastníků, ale hlavně skvělou zábavu a radost z jízdy .
Večer jsem si pak do Rakovníka dojel pro Ivanku která v Praze soutěžila na školení a po dojezdu zpět do depa mě v řízení vystřídal Kuka, který si to mířil večer domů aby stihl v neděli šipky.
Večer se přehoupl v noc a s vycházejícími hvězdami zapadala endurem zmožená těla do vyhřátých pelíšků.
A výsledky Našich :-D.Mirda dojel na 5.místě a březí ten den chytil prasklý kord a 26 minut,což ho zařadilo nejen na 9 místo, ale protože Míra prohlásil, že jsem Březího v sobotu pojel ,musel nejmenší z výpravy ten večer nosit proviant a běhat pro pívo.No po pravdě jsem si to , ač ne až tak zaslouženě,užíval.Veteránu jelo stejně jako nás Hobíku deset což byli ten den nejobsazenější třídy :- (.
Neděle krom změny času letního za středoevropský pak přinesla i o hodinu dřívější start do stejného počtu kol jako v sobotu.
Pole jezdců poněkud prořídlo, ale i tak byli opět veteráni v přeboru a Hobbíci nejpočetněji zastoupenými i když 6 veteránů a 7 hobbíků je opravdu smutné ba až žalostné číslo.
Vložky i trať byli totožné jako v sobotu , stejně jako vypsané časy B na časovky.
Po šesti kolech jsme pak mohli počítat ztráty či dosažené mety.V mém případě se pokus polepšit si oproti sobotě nezdařil a krom druhé šipky s úderem na stejné místo jsem mohl považovat za úspěch zdolání taxisu za startem na první pokus což se v ostatních 11 kolech nedalo říct.To Březí na tom byl lépe a i když skončil 5 ze šesti tak oproti sobotě nechytl žádnou trestnou.Ostatně po pochopení sobotního omylu jsem neděli s čistou skór kartou projel i já.
Nejúspěšnější ten den z naší sestavy byl stejně jako v sobotu Mirda.Oproti sobotě z toho byl ale v neděli zasloužený a rozlučkový bronz se třídou VET 1.
Poslední úkol dne zněl – dostat povozy z navlhlé louky,což se nakonec s menšími obtížemi povedlo.
Na závěr bych rád ještě zmínil řeč pana starosty Kopidla,který nejen že poděkoval všem kdo si to zasloužili ,ale hlavně pronesl větu: „ Jsem moc rád a pokládám si za čest, že právě mi jsme mohli hostit podnik Mistrovství České republiky v Enduru a budeme rádi když k nám opět zavítáte……“…..kéž by takto mluvilo více lidí a sport s tak velikou tradicí opět vzkvétal.
 

 

Autor # 69