Článek a Fotogalerie z M MČR a PČR Hradiště 8.-9.10.2011

11.10.2011 19:09

Závody Motorek.

Na start se jako první postavili jezdci přeboru ČR, kteří jeli v sobotu devadesátiminutový a v neděli stominutový závod. Zatímco v sobotu je čekala jízda v hustém dešti, při nedělním závodě bylo už počasí celkem slušné, o to náročnější ale byla trať, do které přes noc hodně napršelo a měla za sebou už řadu závodů. V kategorii E1 se nejlépe dařilo Františku Můčkovi. V E2 navázal na vítězství z Kramolína Petr Švambera. V E3 byl nejrychlejší Lukáš Jokl. Neztratili se ale ani jezdci na osmdesátkách, kteří až na pár změn jeli stejnou trať, jako „dospělé“ motorky. Nejlépe dojel Bořivoj Klečka ml. Mezi veterány 1 se nejlépe dařilo Danu Jarnotovi, který vyhrál oba dva závodní dny. Ve třídě Veterán 2 zvítězil Miroslav Novák rovněž s plným počtem bodů. Neztratili se ale ani jezdci z přeboru „C“, kde ve velké konkurenci zajel nejlépe Martin Šťastný s plným bodovým ziskem.
Nedělní ráno patřilo tradičně třídě Moto Hobby, kde se jezdci náročné tratě rozhodně nezalekli a poprali se s ní opravdu důstojně. V některých úsecích se měli diváci rozhodně na co dívat, ale je vidět, že i tato třída neustále zrychluje a technika jezdců jde kupředu. V dobrém světle se předvedli veteráni, kteří ukázali, že rozhodně nepatří do starého železa a dvěma z nich se podařilo dostat na stupně vítězů i v celkové kvalifikaci třídy Hobby. Celkovým vítězem třídy Hobby i veterán se stal Zdeněk Heberlein.
Zlatým hřebem obou závodních dnů byl závod mezinárodního mistrovství České Republiky. Závod mistráku měl především v sobotu hodně dramatický vývoj. Zatímco v první jízdě favorité potvrzovali své pozice a jízda měla celkem klidný vývoj, při její přestávce, kdy mají jezdci možnost servisovat a dotankovat své stroje. Ředitel závodu vyhlásil jasný verdikt, který necelé polovině startovního pole uložil trest ztráty kola, za zkracování trati v jedné z lesních pasáží. To dalo druhé jízdě a celému druhému závodnímu dni nový náboj a bojovalo se o každý metr trati. Ve třídě juniorů se z celkového vítězství radoval Milan Engel. Ten vyhrál i třídu E1. V E3 si náladu zpravil Patrik Liška.
Další závod se jede už za 14 dní na populární trati v Sedlčanské Kotlině.

 

Další foto na:

https://ktmracing.rajce.idnes.cz/Hradiste_8.-9.10.2011/

https://countrycross.rajce.idnes.cz/Hradiste_8.10.2011_-_Moto_PCR_C

https://countrycross.rajce.idnes.cz/Hradiste_8.10.2011_-_MMCR_Moto

https://countrycross.rajce.idnes.cz/Hradiste_9.10.2011_-_Moto_Hobby

https://countrycross.rajce.idnes.cz/Hradiste_9.10.2011_-_Moto_PCR_C

https://countrycross.rajce.idnes.cz/Hradiste_9.10.2011_-_MMCR_Moto

 

NA DOTAZ PROČ JSOU NA MÉM WEBU REKLAMY,

PROVOZ STRÁNEK NĚCO STOJÍ, A TAK KDYŽ SI NĚJAKOU PROHLÉDNETE PŘISPĚJETE NA PROVOZ.