GALAXY4BIKE OffROAD Maraton Milovice

08.11.2010 19:26

 zavřít

GALAXY4BIKE OffROAD Maraton Milovice

Závěrečný závod letošní sezony se jede v sobotu 13.11. na tankodromu u Milovic. Boj o poslední body mezi sebou svedou motorkáři, čtyřkolkáři i automobilové posádky všech kategorií. Celá sezona pak završí slavnostní vyhlášení.

Letošní finálový závod uzavírá jedenáctý ročník OffROAD Maratonu. Již tuto sobotu se všichni potkáme v bývalém vojenském prostoru u Milovic, který je mimo jiné proslulý natáčením vojenských filmů. Pro závodníky je připravena asi pětikilometrová trať převážně s hlinitopísečným podložím a rychlými i technicky náročnými úseky. Během závodu je zajištěno občerstvení v cateringovém stanu, kam se mohou při nepřízni počasí ukrýt závodníci i diváci. Celým dnem bude provázet moderátor s nejčerstvějšími novinkami ze soutěžní trati i zákulisí.

Jako první se na start postaví v 8:00 motorky do dvouhodinového závodu. V 10:30 vyrazí čtyřkolky do stejně dlouhého klání. Svou půlhodinu si vždy odjedou i starší junioři. Odpoledne bude patřit našim nejmladším offroaďákům a automobilům. Mezi 13:00 a 14:00 se na jednodušší trati předvedou děti a mladší junioři. Po nich se s milovickým tankodromem poperou vozy všech kategorií. Na trať vyrazí v 14:30 a cílovou pásku protnou v 18:30.
 

 

Boje o poslední body slibují napínavou podívanou. Například v kategorii Auta Amatér se rozhodne o druhém a třetím místě mezi Auto teamem Křakov a Šadové (rozdíl 9 bodů v průběžném hodnocení), boj o stejné pozice uvidíme i mezi Speciály nad dva litry, kde se na bednu mohou dostat hned čtyři týmy! Nejdramatičtější situace bude mezi Speciály do dvou litrů, kde průběžně první D Perfekt Draci a Wings team mají shodně 94 bodů, následováni Bobr teamem a KB Systém ofroad teamem, kteří se "poperou" o bronz. Mezi motorkáři a čtyřkolkáři se povedou souboje prakticky ve všech kategoriích, až na osm závodníků, kterým se podařilo dosáhnout již nyní na metu nejvyšší.
 


 


 

Po skončení závodu proběhne vyhlášení závodu i slavnostní vyhlášení celé sezony pod záštitou partnera GALAXY4BIKE, který se podílí i na přípravách finálového klání. A to přímo na tankodromu. Součástí slavnostního vyhlášení bude i vystoupení pražské rockové kapely Alice In Madnes