Gottbros začali novou sezónu

04.04.2011 18:16

 

Gottbros začali novou sezónu

V uplynulých dvou víkendech celý gottbros tým, kromě zraněné Mariky, vstoupil do nové sezóny 2011.

M SR v cross-country Borský Mikuláš 26.-27.3.2011

Na slovenském Záhorí tradičně začíná mistrovská sezóna v enduru a cross-country. Zdejší pískové tratě jsou vyhlášené svou náročností, ale i tak přilákaly na úvodní závod přes 300 závodníků. Konkurence se sešla výborná, všechny favority na medailová umístění přijelo potrápit i spousta motokrosových specialistů v čele s Kornelem Némethem a Pepou Kulhavým.

Přes 10km dlouhý okruh ztížil těžký písek a velké díry ještě z minulých ročníků.

Martin startující na loňském stroji, Husqvarně TC 250 ve třídě E1 první den obsadil 3. místo, ale poslední více než 12minutový okruh již musel vynechat, protože motor začal vynechávat. Po výměně řídící jednotky a odzkoušení motocyklu se v neděli postavil na start. Ten mu vůbec nevyšel, přesto se mu podařilo probojovat na druhé místo, ale po 45 minutách se závada zopakovala a musel odstoupit.

„Na začátek sezóny smůla, nevím kde je chyba, že se opakovala stejná závada. Trať jako vždy velmi těžká, ale jelo se mi celkem dobře."

Petr Šmíd se představil na Husqvarně WR 250 ve třídě E2 a počínal si oba dva dny velice dobře, když ve třídě obsadil vždy druhé místo, také byl dvakrát druhý v juniorech a novou třídu super junior do 20 let s přehledem vyhrál.

„Závod se mi líbil, i když byl velmi těžký a měl jsem několik pádů. Výsledky mi nabudily do dalších závodů."

Zdeněk se svou TM 450 MX startoval také ve třídě E2 a první den bojoval s Petrem o druhé místo, ale pád v posledním kole tento souboj překazil a dojel 3. Druhý den se mu nevydařil start a stačil se dotáhnout jen na 4. místo.

„Moc náročný závod, první den mě několik pádů a následné startování stálo mnoho sil a ty mi hlavně druhý den chyběly."

 

01

 

M ČR cross-country Jinín 19.-20.3.2011

České mistrovství cross-country začalo v motokrosovém areálu v Jiníně. Pro letošek byla v čechách upravena pravidla a místo závodu na 2 hodiny a více jak se cross-country jezdí všude ve světě i Evropský pohár, se jedou dvě 45 minutové rozjížďky s 15 minutovou přestávkou na dotankování.

Blátivá trať byla převážně motokrosová, s kousky louky a několika lesními úseky s kořeny, kameny a bažinami a kolo trvalo jen přes 5 minut.

Martin se závodu zúčastnil ve třídě E1, kde po špatných startech obsadil po dvakrát 4. a 3. místo.

„Nepodařilo se mi ani jeden den dobře odstartovat a v sobotu ani chytit pořádné tempo. V neděli už se mi jelo líp, ale stejně těch 45 minut bylo málo, abych se dostal víc dopředu."

Petr Šmíd ve třídě E2 po dobrých startech dělal spoustu chyb a zbytečných pádů. Tím se sám připravil o možnost lepšího výsledku a obsadil 4., 7., 6. místo a jednou cíl neviděl. V juniorech mu to stačilo na 3. a dvě 5. místa.

„Nevím co se dělo, ale nic mi nevycházelo, na takový závod rychle zapomenout."

Dominik Procházka využil prvního závodu Meteor cupu v Břeclavi 27.3. k prvnímu startu v nové třídě 125 na stroji TM 125 MX. Ve třídě junior obsadil mezi 38 závodníky dvě 3. místa.

„Třída tu je vypsána bez rozdílu, tak jsem na startu i v písku měl proti 450 trochu hendikep, ale vydržel jsem fyzicky celý závod a vždy mě v postupu vpřed zastavila až šachovnicová vlajka. Byl to dobrý trénink na mistrovské závody."

Marika Mlýnková si stále léčí zraněnou nohu a absencí na Meteor cupu v Břeclavi přišla o první body v Dámském poháru – Mistrovství ČR žen.

 

 

 
 

 

 

 

 

 
 
 
 

 

ZDROJ: mx-online.cz