Jak dojeli naši jezdci na ME Enduro v Kielcích, první zpráva od Karla Schedera + Kompletní výsledky + videa + nová videa

09.05.2011 16:50

E1 Junior:Patrik Markvart byl 11 a 8, Milan Engel 10 a 7, Petr Šmíd 13 a 10, Ondřej Helmich 14 a 19

v E1 junior jel ještě Radovan Míl který zbýral cenné zkušenosti.

V E2 junior byl Jakub Šefr 19 a 16 a Marek Borák po oba dny v třetí desítce.

V seniorských kategoriích byl Jakub Horák v E2 8 a 5, Radek Toman 10 a 9, v E3 Milan Kubík 12 a nedojel, Jiří Pošík 14 a 14, ve veteránech Miroslav Hanč 8 a 13, Zdeněk Halata  nedojel a 5., Jan Novák 12 a nedojel. Patrik Liška pro nesrovnalosti s motocyklem nebyl přejat k závodu.
 

Celý závod se jel v okolí Kielců. Trat vedla v první časové kontrole po polních a lesních cestách a několikrát křížila větší bláta. Do první kontroly se najíždělo asi osm minut na časy B. V prvním úseku se jel motokrosový test na pískovém podkladu který se velmi rozbil a postupem času přibýval na obtížnosti. Absolutní časy se pohybovali okolo 7,10 min. Druhá časová kontrola byla mnohem těžší vedla po okolních lesích se spoustou bažin a na závěr se dostala do kamenitých úseků s několika extrémními výjezdy. Na časy B se najíždělo asi sedm minut ale hlavně ve výjezdech kdo nevyjel musel tvrdě zapracovat. V druhé časové kontrole se jel enduro test na tvrdém povrchu s volným kamením a několika výjezdy a sjezdy. Nejlepší ho jezdili pod sedm minut. Celkově byl závod těžký a někteří jezdci dojížděli velmi vyčerpáni. Závod se obešel bez zranění, smůlu měl druhý den Milan Kubik, který vypadl na závadu motocyklu,(stále se opakující problémy se zadní brzdou a k tomu ještě prasklé těsně víka spojky)

Zatím Ahoj Karel

 Kompletní výsledky:

https://www.motoresults.eu/index.php?idzawody=1032&g=0&lang=eng

 

 

 

 

Jak okomentoval Ján Zaťko:Tak tento stupák to bol teda zážitok!

Ve výjezdu také Patrik Markvart a Milan Engel 

 

Marek Borák:

My se tam netěšili, ale našli se takoví labužníci, kterým to očividně vyhovovalo

 

 

Výjezd v 2 časovce, 5:17 Milan Engel 8:30 Radek Amík Míl 9:27 Miroslav Ševela 10:09 Marek Borák