Ještě ke GP Loket - Report - Fotogalerie

08.08.2012 17:33

 

Od našeho zpravodaje:

Mistrovství světa prestižních kubatur MX1 a MX2 se jel o víkendu tradičně v Lokti u Karlových Varů. Do Lokte dorazilo podle pořadatelů asi patnáct tisíc fanoušků. Vítězi se staly Antonio Cairoly ve třídě MX1 a Jeffrey Herlings ve třídě MX2. S českých jezdců jel pouze Martin Michek ve třídě MX1.

Ve třídě MX2 kraloval holandský motokrosař J. Herlings, ale neměl to vůbec lehké. V první jízdě zajel holeshot J. Butron, kterého pochvlce vystřídal Van Horebeek. Po pár kolech se před něj dostal celkový vítěz J. Herlings, který závod dokončil na prvním místě s více jak půl minutovým náskokem na druhého T. Searlem. Třetí dojel J. Nichollsem. Van Horebek pro poruchu motocyklu nedokončil.
Ve druhé jízdě si zpočátku vedl dobře Van Horebeek. Za ním sváděly souboje o druhé místo dvojice T.Searle a J. Herlings který měl pád, ale brzy se vzpamatoval a jízdu stačil vyhrát. Druhý projel cílém J. Van Horebek a na třetím se umístil T. Searle.
Celovým vítězem se stal Jeffrey Herlings před Tommy Searlem a Zacharym Osbornem.

Ve třídě MX1 v první jízdě nejlíp odstartoval A. Cairoli který udržel první místo až do cíle. Na druhém místě se také neděly žádné změny, na kterém jezdil Ch. Pourcel. Na třetím místě dojel M. Nagl který se vrátil po dlouhodobém zranění. Náš M. Michek byl po startu na 27. místě, ale nakonec dojel na 19. pozici.
Ve druhé jízdě jezdil dlouho první M. Nagl kterého vystřídal na špici C. Desalle, za nedlouho se na první pozici dostal A. Cairoli který vydržel na čele až do cíle. Druhý po velkém boji byl C. Desalle a třetí dojel Ch. Pourcel. Náš M. Michek ostartoval o něco lépe na 22. pozici, ale po skvělém výkonu se probojoval na 17. místo.
V mistrovství světa vede suverénně už jmenovaný Cairoli před Desallem a Ch. Pourcelem.
Napsal: Petr Hrnčíř

 

Fotogalerie:

Odkazy na fotky od fotografa Rockstar týmu.
https://dl.dropbox.com/u/70550409/MX%20Loket_oficial%20foto.zip
https://dl.dropbox.com/u/70550409/MX%20Loket_vyber.zip
-----------------------------------------------------------------------------------------------
https://www.mxfotografie.nl/fotoalbums/album.php?album_id=1413&start=60

https://lilianasuchanova.rajce.idnes.cz/4._a_5._8._2012_-_Grand_Prix_Ceske_republiky_-_Loket/