Ken Roczen: Od Nového roku oficiálně za KTM

06.01.2011 18:00

 

Ken Roczen: Od Nového roku oficiálně za KTM

Text: Jiří Mikšík | Foto: TEKA Suzuki
Ken Roczen: Od Nového roku oficiálně za KTM Němec Ken Roczen, úřadující vicemistr světa kubatury MX2-Klasse, je od 1. ledna továrním jezdcem KTM.
 

 

Německý mladík Ken Roczen (16 let) ukončil k 31. 12. 2010 smlouvu s týmem Teka Suzuki a od 1. 1. 2011 se stal továrním jezdcem KTM.  


Tento německý multitalent skončil v loňském roce v motokrosovém šampionátu kubatury MX2 na druhém místě a získal tedy titul vicemistra světa. V roce letošním si chce své umístění zlepšit, což znamená jediné, získat jako 17-ti letý titul mistra světa.


Němec Roczen vtrhl do motokrosového světa jako divá nezpoutaná voda. Při svém debutu v roce 2009 v Portugalsku (v pátém závodě sezóny) skončil mezi světovou elitou na pozicích 9. a 4. A hned v dalším závodě - ve Španělsku - si vybojoval první podium a ve Švédsku potom své první vítězství. 

Roczen musel tehdy v roce 2009 první čtyři závody vynechat, neboť byl pro účast v MS příliš mladý (narozen 29. dubna 1994), přesto mu na konci premiérové sezóny patřilo se ziskem 390 bodů skvělé 5. místo celkově.

Ve své druhé sezóně a první kompletní, skončil tedy Ken Roczen v MS kubatury MX2 na druhém místě celkově, když nasbíral celkem 574 bodů za 10 vítězství, 22 podiových umístění a upozornil na sebe především závěrečným čistým hattrickem.  

V letošním roce se tedy začíná nová závodní kapitola tohoho německého mladíka, pocházejícího z Ďurýnska nedaleko Apoldy, tedy historicky velmi známého motokrososového místa ještě z dob "DDR". A cíl má Roczen jediný, zaútočit na titul mistra světa kubatury MX2. 


Jeho letošním týmovým kolegou je další mladík, rovněž 16-ti letý, Nizozemec Jeffrey Herlings, ke kterému ovšem Rozcen dle vyjádření na svých webových stránkách nemá vůbec žádný vztah!

Toto ostatně potvrdila i Nizozemcova jednání do poslední chvíle, kdy Herlings, aby se vyhnul Roczenovi jako svému týmovému kolegovi, jednal jak s Kawasaki, tak i se Suzuki

 

Zdroj: motorkari.cz