KTM ENDURO CROSS COUNTRY 2012

12.01.2012 18:09
Převzato z: https://www.endurocc.cz/
  

Určitě jste si všimli, že první změnou letošního seriálového ročníku je změna názvu - podívejte se zpět na titulek článku.

Změna názvu souvisí se skutečností, že letošní ročník už nezašťiťuje pan Jiří Churavý a jeho firma MG SPORT CZECHO, s.r.o., hlavním a jediným generálním partnerem seriálu se stává společnost UNIVOK Aleše Vondráka, dovozce a prodejce motocyklů KTM. Pan Churavý nicméně neodchází ze seriálu úplně, stane se jedním z řady našich sponzorů a příznivců. S kým dalším budeme letos spolupracovat je zatím v jednání. Čte - li tyto řádky zájemce o spolupráci s námi, ozvěte se.

Přejděme ale k tomu co Vás zajímá úplně nejvíc.

Termíny letošních závodů jsou zde:

ale pozor, jedná se o NÁVRH termínů. Dosud probíhají složité aktivity ohledně zajištění pozemků a zde naše plány musíme korigovat se zemědělci, zkuste třeba v lednu odhadnout, kdy letos dozraje pšenice!!! Takže termíny bychom rádi dodrželi ve znění, které předkládáme, ale zatím s tím na 100% ještě nekalkulujte.

 

12. - 13. května 2012 - Košťálov - Enduro klub Semily

1. - 2. září 2012- Jilemnice - AMK Krakonoš Jilemnice

6. a 7. října 2012 - Bozkov - Motosport Bozkov

27. října 2012 - Vysoké - Motoklub Vysoké nad Jizerou - tady je zatím velký otazník ?

 

Pojďme si to rozebrat blíže.

Seriál odstartuje v Košťálově, vynecháváme neradi závod v Chuchelně. Je to nutnost, dohoda zdejšího pořadatele Motorsportu Chuchelna s vlastníky pozemků zněla už loni jasně - závody povolí, ale s podmínkou, že ne každoročně. Letos je bohužel právě ten nezávodní rok a na zdejší sjezdovku Chucheláci prostě nemohou. Budou se snažit pro své ultrapříznivce uspořádat letos aspoň závod dvojic pro omezený počet strartujících.

Košťálov, Jilemnice a Bozkov jsou naše sázky na jistotu, tady se pojede. Motoklub Vysoké už nebude pořádat závody ve Sklenařicích, po loňských závodech jsou nuceni změnit lokalitu a momenálně se víc než usilovně snaží nějakou najít. Pořádat závody chtějí a dělají pro to vše, co je v jejich silách. Jakmile budou mít jistotu, že se jim na Vysocku podařilo zajistit vhodné pozemky, dozvíte se to. Zatím rezervujeme termín a držíme Vysočákům palce.

Máme v rukávu ještě další dvě esa. Prvním je zatím jen nápad kamarádů z Benešova u Semil, kteří si pohrávají s myšlenkou uspořádat jeden jednodenní závod seriálu hned na začátku sezony (asi v dubnu). Snad to do týdne budeme definitině vědět, jestli se tuto, zatím jen "myšlenku", podaří realizovat. Druhé eso má reálnější podobu. Oslovili jsme jednoho známého pořadatele z blízkého okolí a pozvali jsme ho do seriálu. Sejdeme se už příští týden a uvidíme, jak se domluvíme.

Co nového Vás letos ještě čeká? Rozhodně určitá úprava pravidel, loňské zkušenosti ukázaly, že je třeba závody v tomto směru více regulovat. Nelekejte se předem, nebude to mnohastránkový elaborát, kterým okleštíme veškeré závodnické dění, ale je třeba nastavit určité mantinely abychom předešli zbytečným dohadům.

Co nového Vás nečeká? Elektronická časomíra. Ta s největší pravděpodobností opět nebude. Cenové zatížení seriálu by bylo značné a rozhodně by se odrazilo ve výši stávajícho startovného, což je pro nás zásadní. To bychom neradi.

Nejaktuálněji Vás ale bude zajímat letošní novinka, tou snad uděláme radost závodníkům, kteří si potrpí na své startovní číslo. Dřív než se rozběhne opět registrace do čtvrtého ročníku seriálu, dostanou prostor závodníci zaregistrovaní z loňska potvrdit si svá už přidělená startovní čísla. Budete na to mít třeba 14 dní (předem avizované) a teprve potom se listina otevře pro nově přihlášené. Kategorie se měnit nebudou, pak by pochopitelně rezervace stávajících čísel nebyla možná. Zda toto potvrzení registrace bude možné prostřednictvím už stávajícího formuláře se právě řeší, pokud to nedopadne, najdeme jinou variantu.

Další novinky čekejte příští týden.