KTM Motorsports a KTM Enduro tovární tým uvítal iniciativu FIM na konání prvních čtyř kol v Chile a Argentině

30.11.2011 18:25
K uplynulé sezoně 2011 se vyjádřil šéf továrního týmu KTM Fabio FARIOLI:
 
"Samozřejmě jsme byli zklamáni, že jsme neprodloužili řetězec titulů v roce 2011, proto musíme tvrdě pracovat a zaměřit se na budoucnost. Ale měli bychom také zhodnotit sezónu 2011 pozitivně, když naši mladší jezdci dosáhli několika skvělých výsledků a to je velké plus pro budoucnost továrního tým. Teď se budeme soustředit na 2012."

 

KTM Motorsports a KTM Enduro tovární tým také zdůraznil svou podporu pro 2012 mistrovství světa Enduro které má 16 kol a startuje dvěma zastávkami v Jižní Americe. Pit BEIRER řekl, že velice uvítal iniciativu FIM na konání prvních čtyř kol v Chile a Argentině v druhé polovině března.

 

Vedoucí KTM Motorsports Pit BEIRER: "toto rozhodnutí zvedlo obrovskou vlnu zájmu sportovní veřejnosti v těchto zemích, zejména proto, že Rallye Dakar se zde stala významnou lednovou událostí. Mistrovství světa Enduro začíná na jihoamerickém kontinentu a tím zdůrazňuje zdůrazňuje slovo "Světový šampionát a nabízí příležitost pro talenty z těchto zemí zazávodit si na mezinárodní úrovni. To může být jen dobrá věc pro budoucnost globální konkurence."

Po prvních čtyřech kolech se mistrovství světa roce 2012 vrátí do evropských zemí, kde má Enduro tradičně silné zastoupení a bude pokračovat závody v Portugalsk, Španělsku, Itálii, Švédsku, Finsku a Francii.

Cristobal GUERRERO (E), kterého vyhlásila KTM "Riderem" roku

Více na: https://www.enduro-abc.com/

 

Poznámka administrátora:

Pro KTM jako továrnu to určitě přínos bude, ale pro menší týmy to bude určitě finančně náročné a kdo na první čtyři podniky nepojede nemá určitě šanci na dobré umístění v celkovém hodnocení a 16 závodů to bude velká finanční zátěž!