Manager UFO racing teamu Ladislav Exner ke změnám v teamu pro nadcházející sezonu 2011

06.11.2010 15:01

 

Pro motokrosovou sezónu 2011 jsem se rozhodl udělat několik základních změn.

V první řadě došlo k ukončení spolupráce s jezdcem Martinem Žeravou a na jeho místo jsme nově angažovali francouzského mladíčka Milko Potiska.

Jeho mládí, dravá jízda, jezdecký styl a velká touha dobře závodit, nás vedla k tomuto rozhodnutí. Milko byl už u nás v srpnu na vstupních jednáních , kde jsme si řekli , jak si to představuji já a celý team. Hlavně co můžeme , tak kvalitnímu jezdci nabídnout. S velkou skromností mohu říct, že Milko byl s naší základnou týmu s jeho zázemím a hlavně s osobním přístupem nového složení týmu velice spokojen a podle jeho slov se nikde s takovým přístupem a jednáním nesetkal. Jedno z mnoha mých přání, bylo to, aby Milko oživil svoji účastí domácí Mezinárodní mistrovství České republiky ve třídě Open a mohl tak hrdě hájit barvy našeho týmu a partnerů v České republice. Děláme takovéto angažmá poprvé a jsme na to pyšní, že jsme se s jezdcem Potiskem dohodli.

Dalším jezdcem je Petr Michalec, který dál zůstává a bude slušně doplňovat mládí v našem týmu UFO. V roce 2010 Petr získával zkušenosti na scéně MX3 a jeho výsledek v závěru nás i fanoušky mile překvapil a to svým celkovým osmým místem v celém seriálu Mistrovství světa třídy MX3.

Do týmu přichází Vláďa Borůvka a jeho syn Martin . Jeho zkušenosti za volantem nákladního auta mě pomůžou zvládnout, časově náročné cestování na jednotlivé podniky Mistrovství světa. Zároveň se postará o přepravu Milka z Ruzyňského letiště na závody Mezinárodního mistrovství České republiky a jeho zpětný transport. Vláďa také bude sbírat zkušenosti a učit se mechanickou práci, jak v dílně tak i na závodech. Jsem velice rád, že mě se vším pomůže a mohu říct, že je na něho stoprocentní spolehnutí.

Dalším parťákem do týmu je Lenka Klugarová, která nám pomáhá s tlumočením ve francouzském a anglickém jazyce. Jsme prostě lidi z dřívější doby a v té se učila jen ruština, ta dnes v závodech Mistrovství světa není moc slyšet.

Libor Michalec je otcem Petra a i jeho zkušenosti, mechanická a řidičská zručnost nám všem dodává pohodu a klid do všeho co v příštím roce budeme absolvovat.

Přeju celému týmu hodně sportovních úspěchů, klukům, aby se vyhýbala zranění, motorky, aby jely tak, že nás dovezou na přední příčky ve světě i doma.

V závěru chci hodně poděkovat všem obchodním partnerům, kteří nám svěřují své prostředky na reklamu. Moc a moc Vám děkujeme.


Zdroj: https://www.uforacing.cz/