Martin Michek vyhrál druhé kolo českého mistrovství - tisková správa TM RACING

20.05.2010 21:20

 

Martin Michek vyhrál druhé kolo českého mistrovství



Po zklamání ze zahozeného možného vítěztví v prvním kole českého motokrosového mistrovství kvůli banálnímu technickému problému, odpověděl Martin Michek ohromujícím vítězstvím. Martin si je vědom, že kvůli účasti ve všech domácích závodech musí vynechat nějaký závod Mistrovství světa, protože jeho hlavním cílem je vyhrát národní titul, třebaže mohla Česká motocyklová federace nastavit národní kalendář tak, aby se nekryl s Mistrovstvím světa. V každém případě přijel Martin na tento druhý závod přímo z GP Portugalska a byl dobře namotivován.
Michek byl velmi rychlý v kvalifikaci a získal první místo s náskokem 0,8“ na Maďara Korléla Németha a 1,4“ na Čepeláka, jedny z nejvážnějších uchazečů na titul, šestý nejrychlejší čas patřil dalšímu TM jezdci Michalovi Kadlečkovi.
V první jízdě se Martin zdržel na startu, musel se probojovávat ze zadních pozic a cílovou čáru protnul na třetím místě za úřadujícím mistrem Čepelákem a Némethem, který vyhrál. Čtvrté místo patří Kadlečkovi.
Druhá jízda je jiný příběh. Martin vyráží jak raketa a získává holeshot. Za ním jezdí Čepelák a snaží se držet tempo mladého jezdce TM, ale bez úspěchu. Michek si získával náskok zatáčku po zatáčce a zvítězil se 14 sekundovým náskokem před Čepelákem. Kadleček je opět čtvrtý. Martin Michek se díky dvěma dílčím výsledkům stává vítězem a navzdory dvěma nulám z prvního závodu mu patří deváté místo průběžného pořadí. Michal Kadleček je celkově pátý a desátý průběžně.

TM RACING S.p.A.
Motocross Team
Press Office