Milan Kurfiřt o přípravách trati víkendového seriálového závodu MG SPORT UFO KTM v Bozkově

11.10.2011 22:51

Úterý, 11 Říjen 2011 18:43 Markéta

 
Byli jsme nuceni trať o některé úseky z loňska zkrátit, to nám přidělalo celou řadu starostí, nakonec se nám ale podařilo zajistit dostatek jiným úseků, na nichž se závod pojede. Základ závodní trati tedy bude tvořit klasická a všem známá bozkovská endurová trať, k ní budou přidány nové sjezdy a výjezdy meziček, pochopitelně nebudou chybět úseky na polích. Na jedné cestě máme povolení pro průjezd pouze za předpokladu, že neponičíme šotolinový podklad, proto zde budou umístěny asi tři přírodně - umělé překážky - kláda, případně tři klády za sebou. Na trati budou technické úseky, rychlé pasáže (upalovačky), těžký polní terén - snad si každý příjde na své. Ačkoli jsem před začátkem výstavby trati pochyboval, že se tyhle závody prostě nedají postavit, aby z toho bylo pěkné svezení, teď musím říct, že mám pocit, že to bude snad fajn zážitek.
Celková doba zdolání trati by měla být od 13 do 17 minut.
Dětská trať zůstane ve stejném místě jako loni, doufáme, že ji déšť moc nerozmáčí. Koncem týdne by mělo přestat pršet, tak to snad klapne.
DEPO pro závodníky zůstává na svém místě jako loni - tedy na parkovišti v Bozkově. Bude fungovat od pátečního odpoledne.
Tankovací DEPO se letos trochu posouvá, bude umístěno na stejné louce jako byl loni start a cíl, takže to bude vše pěkně pohromadě. To by mělo být praktičtější.
Ve čtvrtek začneme tahat "mlíko" a bude hotovo.

https://www.endurocc.cz/