MMČR ŽEN - DÁMSKÝ POHÁR 2011 a 2012

10.01.2012 17:37
Převzato z: https://www.gtmotocross.cz




Letos se jel již šestý ročník MMČR Dámského poháru. Seriál skládající se z dvanácti závodů se jede na motokrosových tratích, převážně na Vysočině a jižní Moravě. Dívky jezdí na známých a kvalitních tratích, jako například Pacov, Vranov u Brna, Přerov, Dalečín, Břeclav atd. při závodech Meteor cupu.


Dívky po startu – Dolní Heřmanice 2011, foto: Nikola Ostřísalová

Letošního ročníku se zúčastnilo 29 děvčat z celé republiky a tyto závody mají stále vzestupnou tendenci. Od prvního závodu byla velkou favoritkou Jana Antošová, která se na závěr sezóny stala mistryní republiky. Druhá skončila výborně jezdící Lucie Simonová a třetí Bára Laňková, která vyhrála poslední závod sezóny v Dolních Heřmanicích. I na dalších místech sváděly děvčata překrásné souboje o mistrovské body. Deseti závodů se také zúčastnily dvojčata Daniela a Andrea Amtmann z rakouského Gratzu, které si vybojovaly páté a šesté místo.
S rostoucím počtem dívek bylo rozšířeno MMČR Dámský pohár o třídu dvoutaktů. Zde se o mistryni rozhodlo až na posledním závodě a o pouhých 12 bodů se jí stala Kristýna Vítková, před Kristýnou Řeřichovou. Na třetím místě skončila Eva Čermáková.


Mistryně republiky 2011 Jana Antošová, foto: Nikola Ostřísalová

Slavnostní vyhlášení mistryň republiky proběhlo 5. listopadu ve Starči u Třebíče. Děvčata byly ohodnoceny medailemi, poháry, květinami a hodnotnými cenami.
Novinkami nadcházející sezóny 2012 je snížení startovného na 300Kč a věnované ceny brněnskou firmou Liu-Jo v hodnotě 100 000Kč. Meteor cup se snaží stále vylepšovat podmínky pro závodící děvčata, a proto bude v rámci MMČR Dámského poháru spolupracovat s ČSMS, který vyhlásil mistrovství republiky žen. Tradičně se pojede 12 závodů při Meteor cupu (mistrovství ČAM) a 3 závody ČSMS, ke kterým se připočítají výsledky 4 závodů v Meteor cupu. V obou případech se o Vás postaráme my. Termíny těchto závodů se nebudou krýt. Závodící dívky prosíme, aby si pořídily modré podklady pod čísla a v rámci zlepšení komunikace se přihlásily do skupiny Meteor cup na Facebooku.

Děkujeme a těšíme se nashledanou v sezóně 2012,
Pavel Malý s rodinou




Vyhlášení MMČR Dámský pohár 2011, foto: pí. Laňková