Motokrosový areál Rapotínská stráň končí!

10.12.2009 16:51

 Motokrosový areál Rapotínská stráň končí

Rapotínská stráň – Tohle není apríl, ani hloupý vtip: známý motokrosový areál nedaleko Šumperku Rapotínská stráň je od tohoto týdne minulostí. Šumperský Autoklub se musí vystěhovat.

 

4.12.2009 11:33 aktualizováno 4.12.2009 18:05

Zrušil jsem akce, které jsme plánovali na příští rok, především tedy závod sajdkár a mezinárodní mistrovství v motokrosu,“ informoval Deník Oldřich Hájek, šéf organizátorů akcí na Rapotínské stráni.       

Pro šumperský motokros je to strašlivá rána. Před dvaceti lety musel odejít z areálu legendárního Kotle, motokros tehdy velmi vadil ochráncům přírody, nyní končí na Stráni, což byla do roku 1989 tanková střelnice okupační Sovětské armády, která měla tehdy v Šumperku od roku 1968 svá kasárna.

„Když si vzpomenu, v jakém stavu jsme tehdy střelnici přebírali. Muselo se to vyčistit, odminovat, těch hodin práce, těch peněz, to jsou statisíce, miliony korun,“ přemítá Oldřich Hájek.

Autoklub byl na pozemcích nájemcem, vlastník, kterým je obec Rapotín, se rozhodl ukončit spolupráci a pozemky využít pro plánovanou výstavbu rodinných domů.

„No, jsem zvědavý, jak to dopadne, vedle je velké smetiště, nevím, kdo si tam koupí domek. Snad to nedopadne jako s Kotlem, který je dnes zanedbanou džunglí,“ říká Hájek.

Lidé ze šumperského Autoklubu hledají, kde by postavili další, v pořadí již třetí areál. „Pokud někdo máte třicet hektarů, ozvěte se nám“ říká s trochou nadsázky Hájek.

Vedení Autoklubu Šumperk děkuje za dosavadní přízeň všem fanouškům motokrosu, organizátorům, hasičům, pracovníkům Červeného kříže a všem, co se nějak podíleli na chodu areálu Rapotínská stráň.


 

 Převzato z: Šumperský a Jesenický Deník


 Obrázek