MS MX Junior Sevilevo, aktualizováno - přidány výsledky!

25.08.2012 15:50
Výsledky všech jízd:

https://vurbmoto.com/news/junior-world-champs-results-updates/10832/
 
Letošní rok přivítalo juniorský světový šampionát bulharské Sevlievo. Na slavné trati se při pátečním úmorném horku přihlásilo bezmála 40 federací s více jak 145 jezdci. Český team přijel v početné sestavě 15 jezdců, kteří prošli formální i technickou prohlídkou do sobotního volného tréninku a postupových jízd.
Pořadatelé připravili trať na níž se jede světový šampionát k obrazu svému, teda nedaleko k dokonalosti.
První závodní den máme za sebou, proběhl ve znamení volných tréninků, kvalifikačních jízd případně závodu LAST CHANCE v úmorném vedru dosahujícího přes 40 stupňů.
Jako první okusili připravenost mistrovské tratě stopětadvacítky, zde jsme měli zastoupení pěti jezdců, kteří se i kvalifikovali do závodu. Kovář (11), Podmol (29), Krč (33), Drdaj (35) a Vondrášek (36).
85 ccm se jako jediná třída jela na dvě kvalifikační skupiny, ve skupině A dojel Jakub Novotný dvacátý první a postoupil do Last Chance. Ve skupině B Zbíral (9), Terešák (14) a Mencl (21). Jakub Mencl postupuje do Last Chance, která se jede na 10 min a 2 kola. Roman Maliha po pádu v tréninku zůstává v nemocnici.
65 ve třídě pětašedesátek postoupili všichni jezdci Fiala (20), Polák (23), Stehlík (28), Vrchlavský (31) a Klimo (34)
Právě končí Last chance a Novotný postupuje ze třetího místa Menclem jako šestý v cíli, čili druhý náhradník.
Konečná bilance z 15 jezdců máme 13 jezdců v závodě, jednoho jako náhradníka. Oproti loňskému roku, můžeme zaznamenat nárůst výkonnosti.
 
Zdroj: juniormx.cz
   
 
      Česká výprava