Mez. MČR V MOTOKROSU JUNIORŮ 2012 POKRAČOVALO V NETOLICÍCH - report - výsledky - fotogalerie

16.07.2012 16:15

 

NETOLICE - MISTRÁK JE ZA PŮLKOU

Pátým závodem se přehoupl juniorský šampionát do své druhé poloviny. Tentokrát zamířili jezdci i jejich doprovod do jižních Čech nedaleko Písku do Netolic. Malé bodové rozdíly mezi vedoucími jezdci slibovali napínavou podívanou. Místní MSK Netolice připravili svoji hájenou hlinitou trať Ingelinka s největší pečlivostí a jejich snaha byla oceněna nejen jezdci…
Sobotní den zpočátku sliboval po nočním dešti krásný slunečný den, a proto pořadatelé volili variantu denního časového harmonogramu s kropením, místní se však ke svým hadicím nedostali, vše obstarala, s citem přírodě vlastním, právě ona.
Jako tradičně na trať vyjeli první osmdesátky, s jezdci z Rakouska, Polska, Slovenska a Čech. Nejrychlejším mladíkem v kvalifikaci byl slovenský expres Richard Šikyňa, následován Prammerem, Zbíralem, Terešákem a Vykutilem… Závod však byl v podání právě Prammera jedoucího za Motosport Chýnov, následován Šikyňou, Zbíralem, polákem Chetnickim a Vykutilem. Druhá jízda byla mnohem zajímavější a mladíci předvedli opravdu pěkné závody. Po holeshotu Vykutila se rozpoutala bitva mezi Prammerem, který se ujal vedení, Vykutilem, Terešákem, Zbíralem a Osičkou. Vykutil s Terešákem poodjeli ostatním a sváděli nádherné souboje z nichž vyšel nakonec lépe Honza Vykutil. CELKOVĚ: Prammer, Vykutil, Zbíral, Šykiňa, Terešák. SERIÁL: Šikyňa 200 b, Vykutil 172 b, Prammer 165 b.
Stopětadvacítky mají největšího favorita v jezdci Václavu Kovářovi, který vyhrál doposud všechny jízdy. Na záda mu však dýchají další adepti na vítězství, Nedvěd s Krčem. Holeshot se stal kořistí právě Kováře, stejně jako obě jízdy. V první jízdě si pro body za druhé místo dojel Nedvěd následován Krčem, Podmolem a Drdajem. Holeshot druhé jízdy patřil Nedvědovi, který i několik kol vodil celé startovní pole a Kovář se snažil útočit ze všech sil. Vedoucí dvojici dotáhl Martin Krč, který i do posledního kola vedl kvalifikaci. Nedvěd Kovářovi podlehl a na Jonáše dál tlačil Martin Krč, jejichž souboj vygradoval několik kol před cílem v jedné zatáčce, kde došlo ke kontaktu a lépe vyšel z tohoto souboje druhý v cíli Nedvěd. Cílovou šachovnici protnuli jezdci ve stejném pořadí jako v jízdě první. CELKOVĚ: Kovář, Nedvěd, Krč, Podmol, Drdaj. SERIÁL: Kovář 250 b, Krč 202 b, Nedvěd 201, Podmol 179 b, Drdaj 142b. Po závodě jsme udělali krátký rozhovor s Martinem Krčem, který v pátek byl i na kontrole tratě.
RS: Martine jaké byly cíle před začátkem sezóny?
MK: Cíl byl dojet na bedně a zdravej.
RS: Je šance ještě porazit Vaška?
MK: Vašek jede dobře, ale ještě není konec a šance je vždy.
RS: Jak se ti líbí zdejší trať v Netolicích?
MK: Luxusní, skvěle připravená, paráda.
RS: Tvé cíle pro Sevlievo a příprava?
MK: Zajet co nejlépe, získat zkušenosti, dojet zdravý. Příprava je fyzička, motorka, a nějaká regenerace.
RS: Díky a hodně štěstí.
Na trať po „dvackách“ vyjela kubatura 65ccm. Zde jednoznačně první zatáčce vévodil Radim Kraus, v závodech pak jako přes kopírák Hofer, Polák, Stauffer, Stehlík, Vrchlavský. V této kategorii byla vyhlášena kategorii 65ccm do 10-ti let. Nejlépe si vedl Hofer před Palou a Rathouským. CELKOVĚ: Hofer, Polák, Stauffer, Stehlík, Vrchlavský. SERIÁL: Polák 206 b, Stehlík 201 b, Fiala 157 b, Hofer 150 b, Klimo 145 b.
Královská kubatura MX 2. Ostře sledovaný souboj mezi Hanouskem a Weschtou…. Nejrychlejší jezdec kvalifikace Ruda Weschta, se chystal na útok na zatím leadera seriálu Romana Hanouska, kterého trápilo poraněné rameno. První holeshot patřil Martinu Fiňkovi, kterého předjel Weschta. Třetí v cíli Hanousek následován Brendlem a Komprdou. Ve druhé jízdě měl holeshot David Čermák, který vodil startovní pole, zle na něj dotíral Weschta, kterému se nakonec po kontaktu s Čermákem podařilo dostat do čela závodu. Následován Komprdou, Hanouskem, Čermákem a Nejedlem. CELKOVĚ: Weschta, Hanousek, Komprda, Nejedlo, Paukner. SERIÁL:Weschta 222 b, Hanousek 215 b, Komrda 172 b, Čermák 149 b, Kučera 149 b.
I vítěze Rudy Weschty jsme se zeptali na pár otázek.
RS: Jaké byly cíle před začátkem sezóny?
RW: Tak chtěl jsem být do třetího místa v juniorech a do desítky v seniorech.
RS: Jak se ti líbí v Netolicích ?
RW: Trať je perfektně připravená, je to tu pěkné.
RS: Jak se ti líbí seriál ?
RW: Seriál je pěkný, jak se staráte, je vidět že jde úroveň nahoru a začíná se to podobat zahraničním závodům.
RS: Děkujeme a hodně štěstí.
Celý team RACE SUPPORT klub v AČR pracuje na tom, aby se závody staly konkurence schopnými pro zahraniční podniky, proto se v Netolicích přistoupilo k měření hluku ve třídě 125 2T a MX2 ale také k měření objemu motoru ve třídě 80ccm. Závody komentovala dvojice Petr Kovář a Evžen Zadražil, která přinesla závodům opět nový drive.
Jediným stínem na zatím velmi dobře fungující mašinérii, bylo zmatečné použití černého praporu při druhé jízdě kubatury MX 2 a jeho následné vyhodnocení. Ještě večer po závodě jsme se jako RS sešli a učinily nápravné kroky, aby se tento problém již neopakoval. Za celý RACE SUPPORT klub v AČR se omlouváme.
Další závod seriálu se jede 1.9. v Horažďovicích.
Fotky z Netolic naleznete tradičně ve fotogalerii na webu juniormx.cz.
Martin Pichl, Aleš Doležal, Jiří Šitina a Jiří Nedvěd
 
Kompletní výsledky na: https://www.juniormx.cz/14-7-netolice-juniori/vysledky/
Fotogalerie také na: czech junior MX championship Netolice a wr450 | Netolice MČR junioři – rajce.net a MEZ MČR JUNIORŮ MX Netolice 14.7.2012 (
F.V.