Nový závodní tým, pod názvem "Husqvarna BMW Motorsport"

13.02.2010 21:11

"Husqvarna BMW Motorsport" novým hráčem na FIM Mistrovství světa enduro. 

 V sezoně BMW Motorrad Motorsport se uvede ve třídě E2 enduro FIM Mistrovství světa pod názvem "Husqvarna BMW Motorsport". Důvodem pro podpis s FIM pod tímto novým názvem je dosáhnout cíleného sdružování off-road závodních zkušenosti obou značek BMW Motorrad a Husqvarna Motocykly v oblasti 450 ccm čtyřtaktních motorů. Cílem je vytvořit ideální předávání znalostí prostřednictvím tohoto sportovního zapojení, přičemž současně optimalizovat výkonnost týmu.
Rainer Thoma, prezident a generální ředitel společnosti Husqvarna Motocykly, vysvětluje: "V zájmu dosažení trvale udržitelného ekonomického, tak i sportovního úspěchu, je nezbytné využítí synergie, jak nejlépe umíme. Proto nyní intenzivně spolupracujeme s našimi kolegy v BMW Motorrad. Jsme sdružení obrovských zkušeností obou značek: know-how od BMW Motorrad poplynou do Husqvarna a vice-versa. " 
Husqvarna BMW Motorsport tým je připraven spolupracovat až do tohoto cíle: bude se vstupem do sezony BMW G 450 X za vedení týmu z Speedbrain. Souběžně s tím v průběhu sezóny budou spolupracovat Husqvarna Motocykly s odborníky z BMW Motorrad a Speedbrain vyvinout stroj na rámu Husqvarna / Koncepce podvozku a spolu s 450 ccm čtyřtaktním motorem vyvinutým BMW Motorrad.Po rozsáhlých studií, tým plánuje nasazení motocyklu v proběhu sezony. 
BMW Motorrad Motorsport Berthold Hauser dodává: "Náš cíl je jasný: s týmem Husqvarna BMW Motorsport chceme bojovat o titul ve třídě E2 +2010 mistrovství světa enduro. Naše třída E2 je postavena na ´,vysoké úrovni jezdců a mistrovství výrobce', naše vítězství v Red Bull Romaniacs a mnoho dalších úspěchů i pódiových místech po celém světě, nesou svědectví o potenciálu BMW G 450 X a vynikající práci a správnou koncepci týmu v minulé  sezóně. Naše společná účast na závodnech enduro nyní poskytuje ideální platformu, na které chcetme vyzkoušet, jak sepodvozek Husqvarna a koncepce motoru BMW G 450 X ukáže v konkurenčním boji ve třídě E2 Enduro. " 
Husqvarna CH Racing Team bude i nadále figurovat ve třídách E1 a E3  FIM Mistrovství světa enduro. Supermoto a Motocross pojedeme i nadále pod hlavičkou Husqvarna.

Zdroj:FIM