Poslední závod motokrosového MEZ MČR jednotlivců „PROFI AUTO IVECO CUP 2010“ se jel na světové trati ve východočeských Holicích - Video!

28.09.2010 08:46

Holice - 1. jízdy tříd MX2, VETERÁN a MX3-OPEN

25.09.2010
 

V prvních jízdách si HOLESHOTY vyjeli: Florent Richier ve třídě MX2, Filip Neugebauer ve třídě MX3-OPEN a Zdeněk Špaček ve třídě VETERÁN, který v úvodních kolech závodu bohužel upadl, zranil se a závod již nedokončil.

 

 

MX2
Již jistý mistr republiky pro letošní rok Florent Richier podal perfektní výkon, jel s náskokem, bavil diváky a vyhrál. O druhé místo hodně bojovali Tomáš Šimko a Bence Szvoboda. Smolařem byl Josef Kulhavý, kterému vypověděl službu motocykl.
Pořadí v cíli: Richier, Szvoboda, Smola.

VETERÁN
Tato jízda byla opět v režii Míry Kučírka. Ten si hlídal mírný náskok před Honzou Mrázkem a třetím místem překvapil nováček v této třídě Zdeněk Gottwald na dvoutaktní TM. Jeho ztráta na vedoucí 2 jezdce byla však markantní.
Pořadí v cíli: Kučírek, Mrázek, Gottvald.

MX3-OPEN
Filip Neugebauer potvrdil své kvality ustál i atak výborného Kornela Nemetha ke konci rozjíždky a po zásluze vyhrál. Skvělý výkon předvedl i třetí Petr Bartoš. Jiří Čepelák jel na jistotu a i přesto, že dojel pátý, zajistil si letošní titul mistra republiky, který obhajoval z loňské sezóny.
Pořadí v cíli: Neugebauer, Németh, Bartoš.
 

MX2
Zatímco nový, již úřadující mistr Richier jel o prestiž, za ním šlo o hodně. Bojovalo se o konečné třetí místo v seriálu. Do druhého kola šel před Francouze, který předtím vyjel holeshot Maďar Szvoboda.

 


Holice - 2. jízdy tříd MX2, VETERÁN, MX3-OPEN 

MX2
O celkový bronz však bojoval trojlístek Smola, Sukup a Šimko. Své jisté ještě neměl ani průběžně druhý Kulhavý, když v první jízdě zadřel motor a zapsal nulu. Dosavadní pozici vyrovnanou jízdou udržel, stejně jako Smola třetí příčku. Toho mohl ohrozit ještě Sukup a Šimko. Posledně jmenovanému se ale druhá jízda nepovedla a Sukup dojel za třetím Smolou až šestý. V průběhu jízdy chyboval po delším překvapivém vedení Szvoboda, a tak Richier mohl potvrdit čerstvý titul triumfem i v závěrečné jízdě seriálu.
Pořadí v jízdě: Richier, Szvoboda, Smola.

VETERÁN
Nikdo nemá svoji pozici předplacenou. O tom se přesvědčil Kučírek, když snad vůbec poprvé byl někým předjet. Pravda, zvláště od příchodu Mrázka nevystartoval „Kuča“ vždy první (např. Kramolín), ale když se na špici dostal, už z ní nesestoupil. V Holicích to neplatilo. Holeshot ve druhé jízdě urval Hrdinka, následován Krčem, Heřmanem, Mrázkem a Kučírkem. Do druhého kola vjížděl už na čele Kuča před Mrázkem a Hrdinkou. V polovině závodu se ale Mrázek objevil na první pozici. Kučírek musel hodně napnout plynové lanko, aby se vrátil na obvyklé místo. Čtvrtý jezdil Krč, který soupeřil s Heřmanem, později se za jeho záda vypracoval nový veterán Gottvald.
Pořadí v cíli: Kučírek, Mrázek, Hrdinka

MX3-OPEN
Rovněž v „královské“ třídě bylo hotovo. Čépa měl titul v kapse a Michek by býval mohl sebrat Zarembovi titul vicemistra jen šťastnou souhrou náhod. A tak bojovali více ti, kterým o nic nešlo. Holeshot lajnu přejel první Bartoš. Bohužel měl však brzy na to pád a závod pro něho skončil. Vpředu jezdil zpočátku Žerava, ale později ho překonal Maďar Németh. Ten bezchybnou jízdou potvrzoval, že pokud by absolvoval celý seriál, bedna by ho asi neminula. Už to vypadalo, že se adrenalinu nedočkáme. Snad jen prestižní jízda Votroubka, který předlouho nechtěl před sebe pustit nového mistra Čepeláka, zasluhovala větší sympatie. V závěru však vítěz první jízdy Neugebauer usoudil, že v Česku by měli vyhrávat Češi. Nasadil k závěrečnému náporu, na začátku posledního kola Németha překonal a v nevídaném souboji až pod šachovnici zvítězil rozdílem 9 setin vteřiny. Stal se tak celkovým vítězem Holic se stoprocentním ziskem a maďarskou potupu z Pacova vrátil za domácí jezdce i s úroky. Za třetím Žeravou už se jelo na jistotu včetně Čepeláka. Bez rizika dojel na 9. místě, když jak jsme uvedli titul měl zajištěný už před startem.
Pořadí v cíli: Neugebauer, Németh, Žerava.

 

Zdroj:https://www.moto-cross.cz/