Pozor, změny stanov seriálu OffROAD Maraton !!!

01.04.2010 17:13

 

Pozor, změny stanov!!!

Po úvodním závodu letošní sezony v Mohelnici jsme vyhodnotili inovace stanov a systému a došli k závěru, že je nutné učinit nějaké změny. Zároveň se za všechny pořadatele omlouvám, že někteří z vás budou muset udělat úpravy na svých strojích či změnit chod svých týmů. Dodatečné inovace by měly ještě zvýšit bezpečnost účastníků, vést k větším zážitkům a vyrovnanějším bojům.




 

 

Upraven bude i harmonogram v jednotlivých závodech, a to tak, že v některém klání pojedou první automobily, čímž motorky a čtyřkolky budou někdy dojíždět za tmy. Z toho plyne, že všechny stroje, tedy nejen auta do a nad dva litry a Amatéři, ale i vozidla do 1000 ccm, čtyřkolky a motorky v dospělých kategoriích a starších juniorech, musí mít vepředu i vzadu funkční osvětlení zapnuté po celou dobu závodu.
 

Protože piloti vozidel do jednoho litru nebyli schopni sledovat veškeré dění na trati a správně na něj reagovat, od příštího závodu je i v těchto strojích povinná dvoučlenná posádka.
 

Vzhledem k tomu, že se v Mohelnici objevila řada jezdců, kteří se vědomě přihlásili do kategorie Pohár, a to i přes to, že jsou nebo byli držiteli profesionální licence, bude tato kategorie zrušena. Od příště se vrátíme k původnímu modelu, kdy v motorkách zůstanou E1, E2, Evet a ve čtyřkolkách jen SP a TR. Výsledky prvního závodu budou přepočítány a body rozděleny do těchto kategorií.
 

Objevila se také řada stížností na některé týmy, že používají jako spolujezdce nedospělé členy týmu, čímž jsou zvýhodněni celkovou menší hmotností stroje, nehledě na mnohé skryté odlehčování konstrukcí. Proto přistupujeme k opatření, které se osvědčilo v zahraničí - budeme dovažovat stroje tak, aby byly ve svých kategoriích stejně zatížené. Tato úprava bude platit pro všechny kategorie. Tedy motorky, čtyřkolky i auta (ve své kategorii musí každý stroj vážit stejně s prázdnou nádrží) mají povolenou odchylku 10% od průměrné váhy všech strojů dané kategorie. Rozdíl bude dovážen závažím, tak jako v podobných zahraničních podnicích.
 

Už jenom jako drobnost bude působit povinnost každého řidiče před startem projít pěšky celou trať a zúčastnit se dechové zkoušky na alkohol a drogy.
 

Na závěr bych vám všem chtěl poděkovat za vše, co jsme společně vybudovali a prožili, a sdělit vám, že po těch dlouhých letech jsem dospěl k závěru, že už nemohu dál. Dohodl jsem se tedy na prodeji celého seriálu anglické společnosti Racing April ltd., což může znamenat do budoucna ještě řadu změn. Doufám, že tyto změny budou jen k dobrému a že seriál OffROAD Maraton se tímto posune o další vývojový krok.
 

Všem přeji hodně štěstí.
Ondra Nachtigall