Představujeme tovární teamy pro letošní sezonu MAXXIS FIM EWC

13.03.2011 16:52

 

TM Racing Factory Team

V italském týmu manažera Cherubiniho pojede v letošní sezoně pouze jediný jezdec. Tím je Francouz Julien Gauthier, který nastoupí do své čtvrté sezony v kategorii E1.
 
 

Sherco Factory Team

O jednoho jezdce víc jak TM, tedy s dvojicí pilotů, nastoupí do sezony 2011 tovární tým francouzského Sherca. V něm pojede šampionát kategorie E1 Fabien Planet z Francie, zatímco silnější kategorii E2 jeho krajan Jordan Curvalle (na obrázku).
 

KTM Enduro Factory 

 
Tovární KTM Enduro Factory Team vedený zkušeným Fabio Fariolim, nasadí letos do světového šampionátu šestici jezdců, ve které mládí bude doplňovat zkušenost. „Jako každý rok, tak i letos vstoupíme do šampionátu s cílem vyhrát v každé kategorii titul,“ říká své skromné cíle Fabio Farioli.
 
V nejslabší kategorii E1 se představí písečný specialista Fin Eero Remes a milovník extrémních testů, Ital Thomas Oldrati. Oba jezdci pojedou na čtyřtaktních motocyklech KTM 250 EX-C.

 

Beta Factory Team

V týmu Fabrizia Diniho se představí trojice jezdců. Kategorii E2 pojede nejzkušenější z nich, tedy Oscar Balletti z Itálie. V nejsilnější endurové kategorii E3 se představí další Ital, Fabio Mossini. Beta nasadí jednoho svého zástupce i do juniorské kategorie EJ. Tím bude bývalý motokrosař Johan Carlsson ze Švédska.

 

 Honda HM Zanardo.

Již několik let zastupuje zájmy továrny Honda v Mistrovství světa Enduro, italský tým Honda HM Zanardo. I letos tomu nebude jinak, přičemž tým Daria Agratiho, vedený Franco Mayrem a technicky spravovaný Alessandro Tramellim, nasadí do světové série hned devítku jezdců.

 

V nejslabší kategorii E1 se s motocyklem Honda CRE F250R představí francouzský jezdec Rodrig Thain. V silnější třídě E2 pojede čtyřtaktní Hondu CRE F450R evropský šampión Goncalo Reis z Portugalska. U Hondy samozřejmě nejvíce spoléhají na zkušeného Miku Aholu (na fotografii) z Finska. Čtyřnásobný světový šampión (2x E1 a 2x E2) pro letošní rok přestupuje do nejsilnější kategorie E3 a nijak při tom neskrývá své cíle, stát se historicky prvním jezdcem planety, který by získal titul světového šampióna ve všech třech kategoriích. Stejný motocykl kategorie E3, tedy Hondu CRE F480R, pojede také Ital Maurizio Facchin.

 

Hned pětici jezdců nasazuje Honda HM Znardo Team do kategorie juniorů, tedy EJ. S motocykly Honda CRE F250R se v něm představí trojice Ian Blythe z USA, Calle Sjoo ze Švédska a Jeremy Joly z Francie. Zbylá dvojice Henrik Lindholm ze Švédska a Edoardo D’Ambrosio z Itálie, pojede na silnějších strojích Honda CRE F450R.

Husaberg Factory

V továrním týmu Husaberg Factory se představí dva nový jezdci. Prvním je mladý Francouz Mathias Bellino, který pojede s motocyklem Husaberg FE 450 juniorský šampionát. Druhým novicem u Husabergu, bude bývalý skvělý motokrosař a loňský nováček světového šampionátu enduristů, Francouz Pierre-Alexander Renet. I on pojede s motocyklem FE 450, nicméně narozdíl od Bellina to bude v elitní kategorii E2.
 
V nejsilnější kategorii E3 pojede opět španělský jezdec Oriol Mena, nicméně letos bude jeho zbraní nový dvoutaktní motocykl Husaberg TE 300. Stejný stroj a stejnou kategorii, pojede i další bývalý světový šampión juniorské kategorie, Švéd Joakim Ljunggren, který do nejsilnější kategorie přestupuje ze třídy E2.
 
Vedle této tovární čtveřice nasadí Husaberg dva jezdce do privátního týmu. Kategorii E3 tak pojede Fin Marko Tarkkala a kategorii E2 pak Němec Hans Vogels.

 

Husqvarna – CH Racing

Po dvou jezdcích v každé třídě a s mladíkem v juniorech, to je složení továrního týmu Husqvarna – CH Racing z italského Varese.

 
V kategorii E1 pojedou s motocykly Husqvarna TE 250 Finové Juha Salminen a Matti Seistola. Jejich cílem je potvrdit světový titul, který v loňském roce pro Husqvarnu získal Antoine Meo.
 
Francouzský závodník Antoine Meo pak postupuje o třídu výše a v roce 2011 jej tak na stroji Husqvarna TE 310 čekají soupeři v kategorii E2, kde společně s ním pojede ve stejných barvách také zkušený Ital Simone Albergoni.
 
Kapitán týmu Seb Guillaume z Francie, bude nasazen v nejsilnější kategorii E3, kde pojede na dvoutaktním stroji Husqvarna WR 300. Týmového druha mu bude dělat se čtyřtaktem TE 511 Ital Alex Salvini.
 
Sedmým jezdcem je mladík a nováček ve světové sérii Giacomo Redondi, který se pokusí prosadit v juniorské kategorii EJ.