Quonto dia - zpráva od Martina Pichla

16.10.2009 20:00


Quinto dia

 
zpět na úvodní stranu   Informace o aktualitě tisk aktuality

Pátek byl ve znamení posledního dne endura, zítra již čeká jezdce pouze závěrečný motokros na trati MS v Aguadě. Cestou do 90 km vzdálenému dějišti krosu čeká ještě jezdce jedna časovka. Na večerní jury se upřesní další podrobnosti. Závěrečný motokros by měl být vysílán live televizním kanálu na RTP 1.
Páteční etapa přinesla dva nové testy, jeden na sypkém písku mezi stromky a jeden dlouhý na pobřeží – písek, hlína, bažinka. Třetí test jeli jezdci stejný jako předešlé dva dny. A na závěr dne, každodenní super speciál na pláži, který byl již po pěti dnech značně rozbitý.
Dnes se na testech hodně padalo a doplatil na to například Stefan Merimann – zlomená klíční kost, Julian Gauthier či Nicolo Mori, takže se italský klubový team, který byl na druhém místě propadl na patnácté. Z našich Lukáš Hádek upadl na jednom z nových testů a naštěstí se jen hodně natloukl, zítra využije možnosti restartu.
E1 Remes, Albergoni, Szuster. Takové je i celkové pořadí ve třídě po pěti dnech. Naši mladíci 31.místo Engel a 33.Horák, Martin Kuklík měl závadu na motocyklu, ta se naštěstí podařila opravit, ale Martin si nadělil 54 „tvrdých“ a aby mohl pokračovat a nepřešvihl časový limit šedesáti minut tak 12 „předčasných“, čímž se dnes nepočítal do výsledku juniorů, ty se i přes snažení propadli na jedenáctou příčku.
Na prvních třech místech v kategorii E2 rotuje ve své podstatě stejná trojice dnes se nejlépe vedlo domácímu Correiovi, před Thainem a Guerrerem. Jirka Bittner 34.místo. Po dnešním dnu tedy celkově vede třídu Rodrig Thain.
E3 – Aro, Caselli, Nambotin. Celkově vede tedy Christophe Nambotin, před Samuli Arem a Antoine Meem.
Ve Světové trofeji se toho tak moc nezměnilo, stále vedou Francouzi, před Italy a Austrálií, kterou dnes oslabil Stefan Merimann. Hodně dopředu poskočili Finové, jsou již na čtvrtém místě. Finské družstvo jede pouze v pěti, každý den odepisují Juhu Salminena, který má na poslední tři ISDE určitě zlé vzpomínky. Chile – diskvalifikace za cizí pomoc, pro závadu motocyklu, Řecko pád v závěrečném motokrosu a zde v Portugalsku vyřazení pro závadu motocyklu...
Juniorku vedou Španělé, před Francií a Američany.
Ženský fenomén Ludvine Puy, nadělila druhé Marii Forsberg přes padesát vteřin a bezpečně vede třídu.
Největší radost nám dělají klubové teamy Haruda RAC Sedlčany nadále vede tabulku, na druhé místo poskočil klub Jiřetín – Nejlevnějšípneu.cz. Jiřetín - Batex je na dvátém místě, 20.místo ENC a 39.místo po výpadku Lukáše Hádka Motosport Bozkov.
Skvěle opět zajel Honza Zaremba, vyhrál třídu před Salonenem a Gerinim. Luboš Klimeš šestnáctý a Martin Gottvald si díky „dvěma tvrdejm“ dojel pro dvaadvacáté místo.
V C2 dominuje Luca Cherubini před Morhedem a Harperem. Osmý dnes dojel Víťa Kuklík, dvanácté místo Míra Kučírek, pověrčivá třináctka Zdeněk Gottvald. 26.Michal Rudolf, 42.Marek Nešpor, 55.Jan Kudrnáč.
C3 evergreen Michal Kadleček, následován Davidem Čadkem z vedoucího klubu soutěže. Bronzová příčka Rory Sullivan. Martin Žerava šesté místo. 14.Petr Hušek a 32.Milan Kurfiřt.
Zítřejším motokrosem a nezbytnými ceremoniemi skončí letošní šestidenní, v pořadí již osmdesátáčtvrtá.

Fotogalerie ZDE.



text a foto Martin Pichl