Report - Mez.M ČR Juniorů Horažďovice

03.09.2012 16:41

Horažďovické bláto


Šestým závodem pokračoval juniorský šampionát, tentokrát jezdci zavítali opět na jih Čech, na lehce modernizovanou trať do Horažďovic. Místní motoklub připravil pro jezdce skvěle připravenou trať s pěticí proskakováků a jedním „dvojáčkem“. Mnoho práce bylo na trati vidět i přes několikadenní déšť, který naháněl hrůzu nejen jezdcům. Přesto všechno bylo ráno vše připraveno k tréninkům a závodům.
Jako první se vydali na trať jezdci třídy 85 ccm. Nejrychleji zajel na blátě Tom Zbíral před Kubou Terešákem a cizinci Polášem, Šikyňou a Olszowym. V závodě však bylo všechno jinak. Nejvíce bodů si odvezl z první rundy rakouský jezdec Lukas Prammer, za jeho zády pak Poláš s Olszowym bojovali o každý metr. Bramborovka pro Šikyňu a pátá pozice pro Jakuba Terešáka. Pětadvacet bodíků z druhé jízdy patřilo tentokrát Šikyňovi před Prammerem, Zbíralem, Polášem a Kohútem. Tom Zbíral byl jediný kdo se dokázal vklínit do první pětice.
Celkem 1.Prammer 47 b, 2.Šikyňa 43 b, 3.Poláš 40 b, 4.Zbíral 35 b, 5.Kohút 26 b
Seriál 1.Šikyňa 243 b, 2.Prammer 212 b, 3.Vykutil 194 b, 4.Poláš 192 b, 5.Olszowy 156 b

„Stopětadvacky“ . Největší favorit Vašek Kovář, který skončil na MS v Sevlievu na 6.místě, potvrdil i zde svoji suverenitu. Vyjma holeshotu v první rozjížďce vyhrál vše co mu přišlo do cesty a i první runda přinesla po většinu závodu boj o pozice za jeho zády . Jediny, kdo s ním dokázal asi deset minut soupeřit o první místo byl Jonáš Nedvěd. Jedno zaváhání při předjíždění "okolečkáře" a jeden pád však znamenaly odsunutí plzeňského jezdce do pozadí startovního pole. Toho využil Martin Krč, který jel velmi pěkný závod. Třetí Honza Vondrášek, čtvrtý nakonec Jonáš Nedvěd a pátý flíček překvapení dne. Matouš Rejsek, který jel skvěle, jeho agresivní styl jízdy musel nadchnout nejednoho diváka. Druhá jízda, v čele opět Kovář, který projel s více než patnácti vteřinovým náskokem před druhým Nedvědem, třetím Krčem, Vondráškem a Novockým.
Celkem 1.Kovář 50 b, 2.Krč 42 b, 3.Nedvěd 40 b, 4.Vondrášek 38 b. 5.Novocký 31 b
Seriál 1.Kovář 300 b, 2.Krč 244 b, 3.Nedvěd 241 b, 4.Podmol 179 b, 5.Vondrášek 143 b

65ccm. Rychlík z Rakouska vládl v boji proti chronometru a tak si mohl, Rene Hofer vybrat jako první místo za startovním žebříkem. V závodě se i Hofer ukazoval v popředí, o vedoucí pozici bojoval s Petrem Polákem, kterému však podlehl o neuvěřitelných 0,144 sekund. Jejich vzájemný souboj je tak sepjal, že dalšímu v pořadí Danu Stehlíkovi poodjeli o 42 vteřin… Bramborovka patřila Radimu Krausovi a páté místo Čechovi Albertu Schneedorflerovi. Druhý závod byl opět v očekávání souboje Polák versus Hofer. Holeshot vyhrál Polák a po celou jízdu Rakušana před sebe nepustil. Třetí v cíli Adam Dušek před Aloisem Vrchlavským a Danem Stehlíkem. V této kategorii byla vyhlášena i kategorie do 10-ti let. Tu vyhrál René Hofer před Albertem Schneedorflerem a Matějem Budinou.
Celkem 1.Polák 50 b, 2.Hofer 44 b, 3.Stehlík 36 b, 4.Kraus 33 b, 5.Dušek 31 b
Seriál 1.Polák 256 b, 2.Stehlík 237 b, 3.Hofer 194 b, 4.Fiala 176 b, 5.Klimo 172 b

Královská kubatura MX2, byla v očekávání souboje Weschta – Hanousek. Ale již po kvalifikaci bylo vidět, že Roman Hanousek nejede ve své formě, jedenáctý čas v kvalifikaci není jeho standartem… Kvaldu vyhrál host z Německa Moritz Schittenhelm před Rudou Weschtou, Martinem Fiňkem, Lukášem Komprdou a Ondřejem Brendlem. První rundu vyhrál Ruda Weschta před svým teamovým kolegou Martinem Fiňkem a překvapením Vítkem Nejedlem pro kterého to byla letos první „bedna“. Čtvrtý proťal pomyslnou cílovou pásku Ondra Brendl před hostem z Německa Schittenhelmem. V druhé jízdě se Schittenhelm vyvaroval chyb a zvítězil. Stříbrný Komprda, bronzový Finěk, čtvrtý Ruda Weschta, který spadl v první zatáčce po startu s Honzou Kučerou a vyjížděl z poslední pozice. Pátý Ondra Brendl, kterému tentokrát jeho stroj vydržel obě jízdy.
Celkem 1.Weschta 43 b, 2.Finěk 42 b, 3.Schittenhelm 41 b, 4.Komprda 37 b, 5.Nejedlo 35 b
Seriál 1.Weschta 265 b, 2.Hanousek 241 b, 3.Komprda 209 b, 4.Kučera 172 b, 5.Nejedlo 156 b

Fotky ze závodů ve fotogalerii ( https://www.juniormx.cz/1-9-horazdovice/fotogalerie/), tentokrát můžete zkouknout Horažďovice objektivem Marka Vincíka, jemuž za celý RACE SUPPORT klub v AČR děkujeme.


Za RACE SUPPORT klub v AČR
Martin Pichl, Aleš Doležal, Jiří Šitina, Jiří Nedvěd