Report o úspěších Zdeňka Gottvalda ve druhém a třetím závodě ME Enduro.

02.08.2012 17:01

Mistrovství Evropy enduro Estonsko a Lotyšsko

 

ME Estonsko 21.-22.7.2012

Na severu Evropy se uskutečnily další dva závody evropského šampionátu. Druhý závod se konal v estonském Paikuse vedle přímořského Pärnu. V místních pískových a bažinatých lesích se spoustou bezedných rašelinišť, se každý den jely tři okruhy se třemi testy. Motokrosový byl v hlubokém písku, velmi dlouhý endurový v lese s pískem a rašeliništi, a extrém test měl mnoho atraktivních umělých překážek.
Zdeněk startující na TM EN 300 ve třídě veterán začal závod dobře a ujal se vedení ve třídě, potom však jeho největší soupeř Müller na rozbitých testech zrychlil a vedení si nenechal vzít. Na Zdeňka tak po oba dva dny zbylo druhé místo.
„Trať až na pár neprůjezdných rašelinišť nebyla velmi náročná, zato testy v hlubokém písku hodně. Tam jsem nejvíc ztrácel, proto jsem nemohl skončit líp.“

 

ME Lotyšsko 28.-29.7.2012

 

O necelých 200km jižněji, v lotyšském Ogre se další víkend jel předposlední závod endurového ME. Za téměř 40stupňových teplot daly tři kola každý den na náročném okruhu, v opět pískových a rašelinových lesích, spolu se dvěma endurovými a jedním krosovým testem, velmi zabrat všem jezdcům.
Zdeněk se znovu musel spokojit se dvěma druhými místy, i když se mu odstup od prvního jezdce podařilo snížit.
„Testy se mi líbily víc než v Estonsku, tak jsem si víc věřil, ale díky několika chybám jsem každý den něco ztratil. Potom v tom vedru už rychle docházely síly a bylo těžké se plně koncentrovat.“
Průběžné pořadí před finálovým závodem:
1. Müller 120  
2. Z.Gottvald 102 
3. Davids 76

 

Třídenní finálový závod ME v enduru se koná 17.-19.8. ve slovenských Krompachoch.