Report od GOTTBROS - Finále Mistrovství Evropy enduro Slovensko – Krompachy 17.-19.8.2012

23.08.2012 06:12
Třídenní finálový závod ME v enduru se konal na východě Slovenska, nedaleko Košic, v lyžařském centru Krompachy – Plejsy. V krásném prostředí připravili pořadatelé šedesáti kilometrový okruh, se spoustou dlouhých a náročných stoupání i sjezdů, lesních stezek a chodníků, bez jízdy po pozemních komunikacích a třemi testy, motokrosový, enduro a extrém. V pátek a v sobotu ho jezdci absolvovali třikrát, což bylo na 7 hodin v sedle motocyklu, což důkladně prověřilo jejich kvality. V neděli jedna časová kontrola a závěrečný motokros.

 

Zdeněk na TM EN 300 měl ještě teoretickou šanci bojovat o titul, ale jeho největší soupeř Müller opět prokázal své kvality a překvapení nedopustil. Zdeněk se tak po druhém místě ve finále, musel spokojit s šestým titulem vicemistra Evropy.

 

Při finálovém závodě se koná také soutěž národních týmů a tam Zdeněk spolu s Vojkůvkou, Novákem a Hančem obhájili loňské prvenství z Francie a získali titul Mistra Evropy. Toto byly jediné dvě medaile, které letos Česká republika získala.

 

Zdeňkova sbírka evropských titulů se tak rozrostla na 5.
 
Konečné pořadí ME enduro třída veterán: 
1. Müller 180
2. Z. Gottvald 153
3. Hechel 113