Šest posádek stáje KM Racing vyrazilo na dvoutýdenní motoristický maraton

02.01.2011 10:12

Rallye Dakar odstartovala

Šest posádek stáje KM Racing vyrazilo na dvoutýdenní motoristický maraton

Na zaplněném náměstí Plaza de la República v centru Buenos Aires začal v sobotu v 18 hodin SEČ 33. ročník Rallye Dakar. Startovní rampou projelo 140 automobilů, 170 motocyklů a třicet čtyřkolek, šestasedmdesát kamionů na ní z pochopitelných důvodů nevyjíždělo. V poli 407 účastníků bylo i šest posádek stáje KM Racing.

Na motocyklisty Davida Pabišku, Ivana Jakeše, čtyřkolkáře Josefa Macháčka, Martina Plechatého, Lukasze Laskawiece a posádku kamiónu ve složení Vlastimil Vildman, Ladislav Fajtl a Jan Bervic čeká v nadcházejících dvou týdnech 9500 kilometrů. Do Buenos Aires se konvoj zase vrátí 15. ledna. V sobotu byl na programu jen přejezd do prvního bivaku ve 377 kilometrů vzdáleném městě Victoria. Podél trasy do prvního cílového města vyšlo podle odhadů pozdravit soutěžící milion motoristických fandů.

Do pohoří Sierra de Cordoba

V neděli se jede 2. etapa na trase Victoria – Córdoba. Převážná část se odehraje ještě na silnicích, ke slovu se ale už přihlásí terén. Jedná se hlavně o nesnadno sjízdné srázy a nerovné či dokonce rozbité komunikace v pohoří Sierra de Cordoba. Poprvé se kvůli snadnějšímu předjíždění částečně rozdělí program rychlostních zkoušek - motocyklisty a čtyřkolkáře čeká 192 km, řidiče osobních a nákladních aut 222 km. Neměřený přejezd měří 566 km.
min