Terceiero dia (od M.Pichla)

14.10.2009 20:44

Terceiero dia

 
zpět na úvodní stranu   Informace o aktualitě tisk aktuality

Třetím dnem podle slov ředitele závodu začíná enduro. Jezdci se dostávají do těžšího terénu a testy změnily svůj charakter. Hliněný povrch a kamení to bude čekat jezdce třetí a čtvrtý den. Dvě kola a celkem sedm testů za den, to vše při teplotách okolo osmadvaceti stupňů Celsia.
Dnešní den byl ve znamení Jirky Bittnera, premiant v juniorské reprezentaci byl dnes nejrychlejší ze všech a černého Petra nejpomalejšího jezdce našeho kvarteta si již druhý den za sebou vytáhl Milan Engel. Dnes odstoupila jedna z posil finského Trophy teamu Juha Salminen, multišampion se musel bohužel rozloučit se soutěží po včerejších problémech svého stroje, dnes motocykl BMW ani nenastartoval.
K jednotlivým třídám. E1 poprvé vyhrál polský rychlík Szuster před finským mladíkem Remesem a zkušeným italským pilotem Albergonim. V celkovém součtu „malorážek“ byl na 32.místě Martin Kuklík, který jede letošni šestidenní ve velké pohodě a jeho časy patří vždy mezi ty nejlepší.
V E2 si nejlépe vedl Cristobal Guerrero před Rodrigem Thainem a domácím Luisem Correiem. Skvělý čas na 37.místě patří našemu benjamínkovi Jirkovi Bittnerovi.
E3 – nejsilnější kubatura co se obsahu motoru týká, patřila opět jezdci francouzského Trophy teamu Christophu Nambotinu před svým krajanem Antoine Meem a Italem Alexem Salvinim.
Stupně vítězů, přesněji vítězek patřily francouzským ženám Puy, Rossat a Bouisson. Které vedou před Švédkami a Australankami i světovou soutěž.
Světovou trofej tak vede Francie, před Italy a Finy. K juniorské váze mají nejblíže Španělé, před Francií a USA, naši se bohužel propadli o dvě místa na desátou pozici.
Větší radost tak můžeme mít z klubové soutěže, tu vede Haruda RAC Sedlčany díky skvělým výsledkům Kadlečka, již potřetí vyhrál třídu C3, Čadka dnes dojel za Kadlečkem a Žeravy ten je pro dnešek osmý. Ve třídě C3 tedy ještě chvíli výsledkově zůstaneme, pro bronz si dojel Stefan Sviko, který využil restartu po včerejší závadě na motocyklu. Z našich třicátý Kurfiřt a čtyřicátýpátý Hušek.
Stejnou radost může mít i manažer Ladislav Michálek, vítězství Honzy Zaremby ve třídě C1, třetí místo Víti Kuklíka v C2 a osmé Míry Kučírka v téže třídě znamená pro klub Jiřetín – Nejlevnějšípneu třetí pozici. Druhý jiřetínský team Batex ve složení bratří Gottvaldů a Marka Nešpora si polepšil na jedenácté místo, 24.místo Motosport Bozkov a 29. ENC.
Zpět k umístění ve třídách C1, 1.místo Zaremba, 2.Cherubini, 3.Pohjönen, desátý Martin Gottvald a dvacátý druhý Klimeš.
C2 vede Cherubini před Morhedem a Víťou Kuklíkem. Míra Kučírek osmý, Zdeněk Gottvald 15., Michal Rudolf 31., Marek Nešpor 35., Lukáš Hádek 41., Jan Kudrnáč 58. místo.
Zítra soutěž pokračuje po stejné trati jako dnes.

Fotogalerie ZDE.

Výsledky on-line ZDE.

text a foto Martin Pichl