Tisková informace k závodům MČR v motoskijöringu

26.01.2011 20:43

 

Tisková informace k závodům MČR v motoskijöringu




 

Tisková informace k závodům MČR v motoskijöringu „ORION - SHIVA KTM CUP 2011“ v Rodné a v Želči

 

Po odvolání úvodních dvou závodů mistrovského motoskijöringu v termínu 8.-9.1.2011 z důvodu nenadálé oblevy se přeci jen podaří dva jihočeské podniky uspořádat v náhradním termínu! Mezitím se odjel první závod tohoto seriálu v neděli 23.1.2011 v Klášterci nad Orlicí, kde zvítězili předloňští mistři ČR Sládek s Čížkem před domácí posádkou a úřadujícími mistry republiky bratry Šrolerovými. Další závod se koná již tuto sobotu 29. ledna v Rodné u Mladé Vožice. V neděli 30. ledna se pak pojede na nové trati v Želči u Tábora. Pořadatelem obou podniků je Motosport Chýnov.

 

Na těchto dvou podnicích se představí také čtyři nejlepší jihočeské posádky. Za pořadatelský tým bude startovat bývalý juniorský reprezentant ČR v enduru Václav Malkus s lyžařem Josefem Hodem, kteří plánují start i ve zbývajících závodech seriálu. Sehranou dvojící bude bratrský tandem Radek a Miroslav Barešovi z Motoclubu Milevsko, loňští vítězové motoskijöringového Jihocupu, kterým se podařilo bodovat i v úvodním závodě v Klášterci nad Orlicí. Silná bude určitě také dvojice Martin Kočí a Jan Zídek, startující za SMS Kaplice. Představit by se měla i další jihočeská posádka Martin Krch s lyžařem Lubošem Bartůňkem z týmu Setto Racing.

Jihočeští závodníci, kterým doufejme přijde fandit početná divácká kulisa, však budou mít velmi silnou konkurenci, neboť na startu obou jihočeských závodů pochopitelně nebude chybět nikdo ze špičky Mistrovství ČR.

 

Na obou tratích v současné době leží 15-20 cm nového sněhu a intenzivně probíhají přípravné práce.

 

Na startu každého podniku očekáváme zhruba 20 dvojic. Tréninky začínají vždy v 10:30 hod., závody pak ve 12:30 hod.

 

Veškeré aktuality budou průběžně zveřejňovány na webu www.motosportchynov.cz nebo je možno se kdykoli informovat na telefonu 607846491 (Zadražil).

 

Poděkování za vynikající spolupráci s přípravou závodů a trpělivost v souvislosti s nepřízní a proměnlivostí počasí během celého ledna patří spolupořádajícím organizacím SDH Rodná a Obec Želeč, jakož i celému pořadatelskému sboru!

 

Zde je ještě kalendář zbývajících závodů Mistrovství ČR v motoskijöringu 2011:

05.02. Litomyšl

06.02. Letohrad

12.02. Studené (u Žamberka)

19.01. Horní Město (u Rýmařova)

20.01. Rýmařov

26.02. Dobřany v Orlických horách

 

 

Evžen Zadražil

ředitel závodu

www.motosportchynov.cz


Výsledky - Klášterec nad Orlicí:  https://www.gtmotocross.cz/download/2011/Motoski_zavod_01.xls